• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nizhni Novgorod laenuga hädas

  Laen kogusummas 100 miljonit dollarit võeti 1997. aastal, mil Vene finantsturgudel valitses eufooria ning välismaised krediidiasutused olid väga huvitatud Venemaale laenu andmisest.
  Nizhni Novgorodi kuberneri Ivan Skljarovi sõnul ei suudeta tasuda 4,4 miljoni dollari eest intresse, mis tulnuks välja maksta juba läinud nädalal.
  Nizhni Novgorodi valitsus tahab laenu amortiseerimise aastani 2006 edasi lükata ja intressimaksed kolmeks aastaks peatada. Möödunud nädalal jäi vajalik 75% kreeditoride nõusolek napilt saamata. Läbirääkimised jätkuvad kuu lõpul.
  Nizhni Novgorod oli enne finantskriisi Venemaa üks edukamaid piirkondi, kuid rubla krahh pani kohaliku eelarve tugeva surve alla. Septembris tühistas reitinguagentuur Standard & Poor's piirkonnale antud krediidihinde.
  Peale Nizhni Novgorodi on eurovõlakirju emiteerinud ka Moskva ja Peterburg. Moskval võib laenumaksetega raskusi tekkida tuleval aastal, ennustavad analüütikud, mil vajalik summa tõuseb 600 miljonile dollarile.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.