• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõhvi firma loodab edule Suurbritannias

  Audes toodab 500 kõlarit kuus, Briti firmad on huvitatud 2000 kõlariseadme ostmisest kuus, mis tooks ettevõttele aastas sisse 5--10 miljonit krooni. «Ainult tuleb kokku leppida hinnas,» sõnas Audese juhatuse esimees Igor Tjurin. «Kunagise Nõukogude Liidu seose tõttu kipuvad inglased kauba eest madalamat hinda pakkuma.»
  Praegu on Audese aastakäive 5 miljonit krooni ja ettevõttes töötab 50 inimest. Tjurin kinnitas, et töötajate arvu suurendatakse, kui sõlmitakse Suurbritannia firmadega konkreetsed lepingud.
  Vaatamata sellele, et Made in Estonia märk ei ole Suurbritannias väga tuntud ja ettevõtjad on konservatiivsed, on sealsel turul Eesti firmadel perspektiivi, märkis Tjurin.
  Kokku osales 14.--17. novembril Eesti Ekspordiagentuuri korraldatud missioonil Suurbritannias kaheksa Eesti elektroonikatööstuse ettevõtet -- MicroLink, Tarkon, Dvigatel, Balti Pressvormid, Interconnect Product Assembly, Fabec Elektroonika, Audes ning Finesat.
  Ekspordiagentuuri direktori Lea Kroonmanni sõnul suureneb tänu huljuti sõlmitud kontaktidele missioonil osalevate ettevõtete ekspordikäive järgmise aasta jooksul ligi 82 miljoni krooni võrra.
  Kahe-kolme aasta pärast peaks see number ekspordiagentuuri prognoosi kohaselt olema kuni 875 miljonit krooni. «See on välja arvutatud inglise firmade ostusoovide põhjal,» seletas Kroonmann.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.