• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pant tahab sadamale vähem maksu maksta

  Hansatee Grupi juhatuse esimees Enn Pant taotleb ASi Tallinna Sadam sadamates oma laevade maksustamist Soome kruiisilaevadega võrdse sadamamaksuga. Praegu maksavad Viking Line'i kruiisilaevad Tallinna Sadamale reisija pealt viis korda vähem sadamamaksu kui Hansatee, väitis Pant.
  Pandi sõnul on kummaline, et monopoolses seisus oleva riigile kuuluva Tallinna Sadama rentaablus on 60 protsenti. «Igas teises riigis oleks see mõeldamatu,» leidis ta.
  Tallinna Sadam vaidleb sadamamaksude reguleerimise vajadusele vastu. Teede- ja sideministeeriumi asekantsler Rene Treial ütles, et tegemist on konkurentsiseaduse erineva tõlgendamisega. «Ma ei tea, on maksud suured või väiksed, ent sadam töötab efektiivselt, mida näitab ka kaubavoogude ja reisijate arvu tänavune küllaltki suur kasv,» ütles ta.
  Enn Pant tunnistas, et tema suhted Tallinna Sadamaga on pingelised, kuid ta loodab riigi abiga saada sadamamaksude osas positiivset lahendust.
  Pandi sõnul oli lõppev aasta kasvanud konkurentsi tõttu Hansateele erakordselt pingeline. Laevafirma keskmine piletihind Tallinna--Helsingi liinil on langenud aastaga 200 kroonilt 140 kroonile. Edasine hinna alanemine pole Pandi väitel enam võimalik, sest kütusehinnad tõusevad kogu aeg. «Ilma tax-free müügita ei suudaks me üldse vee peal püsida,» lausus Pant.
  Sadamamaksude alanemises näeb Pant piletihinna langemise reservi. Hansatee tasub iga reisija pealt kahes sihtsadamas kokku 90 krooni. Helsingi konkurentsiameti vahekohtus on Hansatee saanud sadamamaksude küsimuses juba võidu. Soome konkurentsiamet tunnistas kahe aasta eest, et Helsingi sadama maks on liiga suur ja seda alandati.
  Konkurentsiamet on tunnistanud Tallinna Sadama loomulikuks monopoliks, mille hinnakujunduses peaks kaasa rääkima riik. Sama meelt on ka teede- ja sideminister Toivo Jürgenson, kes on kinnitanud, et reisijateveo osas naudib Tallinna Sadam monopoliseisust.
  Tallinna Sadama juhtidelt ei õnnestunud eile kommentaari saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Rootsi esitas taotluse NATOga liitumiseks
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.