Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Tasub vaadata

    Dokumentaalne mängufilm annab üsna faktitruu ülevaate printsess Diana (inglise teatrinäitleja Amy Secombe) viimasest eluaastast -- heategevusest, lastega veedetud puhkustest ja kirglikust armusuhtest Dodi al Fayediga (kreeka päritolu briti seriaalitäht George Jackos).
    Filmi tootmist, millega alustati mõned kuud pärast Diana traagilist surma, üritati Inglismaal mitmeti takistada, kuid kuna maailma kuulsaima naise viimane armulugu pakkus jätkuvalt kõneainet, sai austusavaldus printsessile tänavu Diana surma-aastapäevaks siiski valmis.
    Stsenarist ja rezhissöör on mainekas Gabrielle Beaumont.
    Rezhissöör Franco Rossi religioosne eepiline draama jutustab Jeesuse eluperioodist, millest Piiblis tegelikult juttu pole. Film annab ülevaate Joosepi ja Maarja põgenemisest Egiptusesse, sealsest elust ning Jeesuse soovist Naatsaretti tagasi pöörduda. Olles oma ema Neitsi Maarjaga koduteel, satub Jeesus oma kujutlustes sündmustesse, mis teda täiskasvanuna (Alessandro Gassman) ees ootavad.
    Robert James Walleri menuromaanil baseeruv film jutustab Iowa koduperenaisest Francesca Johnsonist (Meryl Streep). Ühel päeval kohtub naine juhuslikult fotograaf Robert Kincaidiga (Clint Eastwood), kui mees tuleb Madisoni maakonda Iowasse pildistamaks selle värvikaid sildu. Pärast mehe ja naise kohtumist ärkavad pikka aega varjul olnud ihad ja igatsused ning miski ei ole enam nii nagu enne.
    Filmi rezhissöör on Clint Eastwood.
    Arvo Pärdi üks kaunimaid ja tuntumaid teoseid kõlab Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Tallinna Kammerorkestri ja Tõnu Kaljuste
    esituses Niguliste kirikus.
    Tippi on tavatu lapsepõlvega kuueaastane Lõuna-Aafrikas sündinud tüdruk. Tema sõpradeks ja mängukaaslasteks on elevandid, lõvipojad, leopardid ja maod. Kuigi tüdrukul on heledad juuksed ja selged elavad silmad, võiks Tippi pigem olla dzhungliraamatust tuttava Mowgli õde.
    Tunni pikkune vaatemäng, milles kõlavad kaunimad viisid ning säravad erksaimad värvid. Suurepärast vaatemängu pakuvad olümpial esinenud iluuisutajad Brian Boitano, Kurt Browning, Kitty ja Peter Carruthers, Jekaterina Gordejeva ja Sergei Grinkov, Scott Hamilton, Nancy Kerrigan, Katarina Witt.
    Mitme auhinnaga pärjatud filmis teevad kaasa sajandi legendid Barbara Streisand ja Robert Redford.
    Filmi rezhissöör on Sydney Pollack.
    1998. aasta olümpiamängude hõbe Michelle Kwan tantsib jääl Disney uusima joonisfilmi «Mulan» muusika järgi. See on iidne legend armastusest, truudusest ja peresidemetest. Kapten Shangi osas on 1998. aasta olümpiamängude pronksmedalivõitja Philippe Candeloro ja Shang-Yu osas 1998. aasta USA meistrivõistluste hõbe Michael Weiss.
    Vaataja silme ees avaneb Põhjamaa kaunis loodus ja võrratu talvemaastik. Taustaks kõlab imeilus jõulumuusika. Midagi hella südamele ja hingele, mis tuletab meelde lapsepõlvemaa muinasjutte ja äratab ellu ilusaid mälestusi.
    Programmis laulavad paljud kuulsad artistid, nagu Mariah Carey, Puff Daddy, Backstreet Boys, Leann Rimes, Aqua, Wes, Andre Rieu, So Pra Conrariar, Shakira, ERA, All Saints, Savage Garden, Andrea Bocelli, Luis Miguel, Pascal Obispo, Mase, Amr Diab, Monica Naranjo, DJ Bobo.
    Aegumatus muinasloos mängivad peaosi imekaunis Whitney Houston ning alati särav Whoopi Goldberg.
    Filmis kõlava kauni muusika autorid on Rodgers ja Hammerstein.
    Film räägib Peterist ja Ritast, kes armuvad esimesest silmapilgust ja abielluvad. Pärast pulmi hakkab aga värske noorikuga juhtuma midagi väga eriskummalist.
    Peaosades mängivad Alec Baldwin ja Meg Ryan.
    Portreefilm meie sajandi viimasest paavstist ja tema mõjust katoliku kirikule aastatuhande pöördelistel lõpukümnenditel. Karol Wojtyla valimist paavstiks 1978. aastal tervitati hämmastuse ja suurte lootustega. Tema nooruses ja energias nähti kirikule uut lootust. Esimene paavst, kes pärast 15. sajandit pole Itaalia päritolu, näis olevat kõige moodsam mees: poeet, näitleja, sportlane ja intellektuaal.
    See on muinasjutt proua jõuluvanast, kes tunneb end jõulueelses saginas mahajäetuna ning läheb saani ja põhjapõtradega jõuluvanale ümber maakera teed lahti sõitma.
    Lume peal kõndides pole samme hästi kuulda. Kui uksest või aknast välja vaadata, pole kedagi näha. Kui ollakse hästi tasa, siis kuuleb ometi vaikset hiilimist ja vilksamisi võib näha punase mütsiga mehikesi. Kes need küll olla võiks?
    Vastust teavad «Musamari» laululapsed.
    Rezhissöör Raivo Maripuu.
    Kätte on jõudnud jõuluöö. Jõulumaal süütavad päkapikud oma väikesed laternad ja löövad lõbusasti tantsu. Aeg-ajalt jookseb väike päkapikk pikksilmast vaatama, kui kaugele jõulutaat juba jõudnud on.
    Rezhissöör Raivo Maripuu.
    Maggie Davise samanimelise romaani ainetel valminud romantiline draama sellest, kuidas jõulude ajal võib armumine juhtuda eriti kergelt. Osades: Susan Astley («Intersection»), Anna Ferguson («Mark Twain and Me»), Gregory Harrison («Falcon Crest»), Tom Heaton («Sleeping With Strangers»), Olivia Newton-John («Grease»). Lavastaja Sheldon Larry («If Looks Could Kill»).
    Vanu häid jõululaule uues kuues esitavad Pirjo Levandi ja Urve Tauts. Laulud on seadnud Tarmo Eespere.
    Jõulude-eelsel ajal valitseb maailmas ostuhullus. Meie üha materiaalsemas maailmas kogub asjadekultus üha suuremat jõudu.
    Kui kaugele inimkond oma ostuhulluses minna võib? Vaadake ise ja tehke oma järeldused.
    Suurepäraste näitlejatöödega soe ja inimlik draama väikelinnas elavast rahutu hingega vanamehest (Paul Newmann), kellele ei anna rahu elu jooksul tehtud eksisammud ja valed valikud. Olles kunagi ammu oma perele selja pööranud, püüab ta nüüd tehtut heastada, veetes aega oma täiskasvanud poja seltsis. Samas jätkub tal aega ka endast poole nooremate naistega flirtimiseks ning selleks, et oma ülemuse (Bruce Willis) tagant lumekoristusmasin ära ajada.
    Lavastaja ja stsenarist Robert Benton. Osades Paul Newmann, Bruce Willis, Melanie Griffith, Dylan Walsh jt.
    Filmiga «Südamesõbra pulmad» (My Best Friend's Wedding) ülemaailmse tuntuse saanud lavastaja P. J. Hogani romantiline komöödia räägib tütarlapsest nimega Muriel.
    Inetut pardipoega meenutav tütarlaps kuulab päevade kaupa kodus ABBA muusikat ning
    unistab päevast, mil ta pruudina altari ette astuda saaks.
    Tüdruku enda vanemad on juba pere häbipleki ammu maha kandnud ning paraku pole ka printsi valgel hobusel kuskilt liginemas näha. Nii peabki tagasihoidliku välimusega tüdruk andma vaba voli oma fantaasiale. Ühel päeval juhtubki midagi ootamatut.
    Tütarlapse kätt palub kõigi vallaliste neidude unelmamees.
    Osades Toni Collette, Rachel Griffiths, Bill Hunter, Sophie Lee, Rosalind Hammond, Belinda Jarrett jt.
    Film pälvis neli Austraalia Oscarit ehk Australian Film Institute Award'i, sealhulgas aasta parima filmi ja peaosatäitja auhinnad.
    Vestlussaade.
    Teadmamees Gunnar Aarmat peetakse ajakirja Luup andmetel Eesti kõige vägevamaks. Jõuluajal, mil palju hingi liikvel, räägime temaga ausalt olnud ja olevast.
    Nagu ikka, tuleb saatesse ka üllatuskülaline.
    Saatejuht Piret Tali.
  • Hetkel kuum
Ain Kivisaar: kolm soovitust uuele linnavõimule
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA turuindeksid lõpetasid nädala korraliku tõusuga
Aktsiaindeksid sulgesid kauplemisnädala roheliselt ja kvartalitulemuste infokeerises on palju mitmekülgseid teadaandeid, mis turu aktiivselt liikuma on pannud.
Aktsiaindeksid sulgesid kauplemisnädala roheliselt ja kvartalitulemuste infokeerises on palju mitmekülgseid teadaandeid, mis turu aktiivselt liikuma on pannud.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Uus tehnoloogia hirmutab? Madalal rippuvad digiõunad toovad kiire võidu
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Raport Ukrainast: nädal on olnud pingeline
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Oodatud tõusu eelõhtu: kinnisvaraturg lükkas täiskäigu sisse
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.