Raimo Ülavere • 24. jaanuar 2000 kell 12:12

Hansa kosus börsil ligi 5% võrra, Telekom jäi miinusesse

Aktsiate hinnad Tallinna börsil täna valdavalt tõusid, 10 enimkaubeldud aktsia hindu kajastav ÄP indeks kosus päevaga 1,6% võrra.

Suhteliselt suure tõusu tegi päevaga läbi Hansapanga aktsia, päeva lõpus kaubeldi aktsiaga 122 krooni tasemel (tõus ligi 5%). Hansapanga aktsia oli ligi 10 miljoni kroonise käibega ka enimkaubeldud. Hansapanga käivet tõstsid oluliselt vahetult enne päeva lõppu tehtud paar suurt üle 20 000 aktsiaga tehtud tehingut. Korraliku, 3,75%se tõusu tegi ka Norma aktsia, viimane tehing tehti 41,5 krooni tasemel.

Enda kohta erakordselt suurt käivet (üle 1 mln krooni) tehti Merko aktsiaga, mille hind tõusis päevaga 8,7% võrra 22,5 kroonile. Turul liiguvad spekulatsioonid Merko ühinemisest Soome ehituskontserni YITga.

Ainsana jäi põhinimekirjast miinusesse Telekomi aktsia (-0,65%, hind 114,25 krooni).

Toomas Truuverki kommentaar börsipäeva kohta tuleb kell 14:45.

Hetkel kuum