Toomas Truuverk • 14. märts 2000 kell 7:57

Börsil on oodata Telekomi aktsia langust

Investorid jäävad ka täna Tallinna börsil tõenäoliselt ettevaatlikuks, mistõttu suuri käibeid ega järske hinnaliikumisi oodata pole. Eilsega võrreldes paar protsenti madalamal tasemel avaneb tõenäoliselt Telekomi aktsia.

Telekomi aktsia läbis eile kerge languse Londoni börsil. Väike kauplemisaktiivsus on tekitanud Tallinna börsil olukorra, kus juba väike tehingukorraldus võib aktsia hinna paigast liigutada. Viimane näide sellest on Telekomi aktsia eilne käitumine. Aktsia kerkis Londonis tekkinud ostuhuvi toel hetkega 5% ja langes õhtuks 147,6 kroonile tagasi, sulgudes reedega võrreldes vaid 1,4% kõrgemal tasemel.

Veidi kaugemasse tulevikku vaadates võib teatavat mõju börsi arengutele loota järgmisel esmaspäeval avaldatavast Eesti riigi neljanda kvartali maksebilansist. Viimased makrouudised on siiski leidnud aktsiaturul suhteliselt nõrka vastukaja.

Hetkel kuum