13. aprill 2000 kell 6:19

Mobiilimüük Eestis: Nokial Ericssoni ees viiekordne edu

Selle aasta esimese kolme kuuga müüdi Eestis 14 165 uut Nokia mobiiltelefoni ja 2649 uut Ericssoni mobiili. Võrreldes eelmise aastaga on Nokia edu üha suurenenud.

Tänase Äripäeva siderubriigi andmeil osteti esimeses kvartalis enim Nokia mudeleid 5110 ja 3210, vastavalt 8484 ja 4174 eksemplari. Parima Ericssoni esindajana saavutas nende telefon A 1018s kolmanda koha 1576 müüdud mobiiliga.

Eesti suurima mobiiltelefonide müügiketi Esmofon Grupi juhatuse esimehe Aivar Sirelpuu sõnul mängivad Nokia eelistamisel rolli mobiilide disain ja hinna ning telefoni uudsuse suhe.

Mobiilimüügiketi Hallo! turundusjuht Kaido Pähn sõnas, et Nokia on saavutanud oma telefonidega omalaadse massipsühhoosi. Kui Nokia telefone ei olnud defitsiidi tõttu saada, siis kliendid olid nõus ootama, aga ei ostnud Ericssoni telefoni, ütles ta.Tootjate arvestuses järgnesid Nokiale ja Ericssonile Motorola esimeses kvartalis müüdud 1339 uue mobiiltelefoni ja Siemens 1278 uue telefoniga.

Kokku müüdi selle aasta esimese kolme kuuga Eestis 18 435 mobiiltelefoni.

Hetkel kuum