Toomas Truuverk • 28. aprill 2000 kell 8:10

Aktsiate hinnad Tallinnas liiguvad täna üles

Eilsete tormiliste sündmuste ja mitme ettevõtte majandustulemuste avaldamise taustal on täna Tallinnas lootust ehk tavalisest elavamaks kauplemispäevaks. Arvestades ka maailmast tulevat positiivset signaali (USA ?uue majanduse? börs Nasdaq kerkis läinudööl ligi 4%), siis võiks ka aktsiate hinnad ülespoole liikuda.

Kõige suurema põnevusega oodatakse täna muidugi Optiva Panga aktsia liikumist. Kuna Sampo poolt aktsiate eest makstav hind pole veel selge, võib tulla elavat liikumist mõlemas suunas, st siis ostu ja müüki. Suhteliselt vähemõjukaks jääb täna hommikul avaldatud I kvartali majandustulemus (kasum 7,4 mln kr), sest nii või teisiti käib mäng ikkagi ainult selle ümber, millise hinnaga pakkumise teeb Sampo Optiva Panga väikeaktsionäridele. Ühispank kui kõige suurem väikeaktsionär on välja öelnud, et tahab aktsiate eest vähemalt praegust turuhinda.

Kahe juhtaktsia liikumine saab mõjutust peamiselt välisturgudelt ja Euroopa börside hommikune positiivne avanemine loob siin eelduse tõusuks. Telekomi aktsia maksis Londonis täna hommikul enne kauplemise avanemist 139,5 kr ehk siis 50 senti vähem kui eile õhtul Tallinnas.

Eile majandustulemused avaldanud Baltika ja Norma peaks avaldatu toel täna kindlasti üles liikuma ja tegema vähemalt samaväärse tõusu eile samal põhjusel kallinenud Harju Elektri aktsiaga.

Hetkel kuum