2. mai 2000 kell 14:00

LHV lõi investoritele IT teenuseid pakkuva firma

Investeerimispank Lõhmus, Haavel ja Viisemann hallatav AS New Economy Ventures (NEV) riskikapitali fond esitles täna oma investoritele IT haldus- ja tugiteenuseid pakkuvat firmat Itera Süsteemid.

Tegu on Eesti suurima telekommunikatsioonifirma Eesti Telefon IT allüksusest välja kasvanud professionaalide meeskonnaga, kes on välja arendanud väga erinevaid infosüsteeme.

NEV-i poolt on Itera Süsteemidesse tehtud 8 miljonine investeering, mis koos LHV poolt leitud investorite 12 miljoni kroonise investeeringuga võimaldab Itera Süsteemidel pakkuda Eesti turul kvalitatiivselt uuel tasemel IT teenuseid.Professionaalsete IT teenuste vajajate turg peaks lähiaastatel plahvatuslikult kasvama, kuna enamikul ettevõttetel pole enam otstarbekas pidada firmas palgal iga ala IT töötajaid ja neid pidevalt täiendkoolitada infotehnoloogia kõigi muudatustega kursis püsimiseks. ?Infotehnoloogia arengutempo arvestamisel kasutatakse koera ja inimese võrdlemisel tavaks saanud 7-ga korrutamist. St. et 4 aastat vana IT süsteem on võrdväärne 28 aasta vanuse tootmisliiniga,? selgitas professionaalseid IT teenuseid pakkuvate firmade vajaduse kasvu Itera Süsteemide juhatuse esimees Teet Rannut. ?IT ajastul pole mõtet rääkida püsi- vaid hoopis dünaamiliste lahenduste keeles: tänastes rakendustes tuleb näha homseid võimalusi.?

Hetkel kuum