Toomas Truuverk • 4. mai 2000 kell 8:14

Tallinna börs liugleb täna allapoole

Tallinna börs jätkab ka täna loidu üles-alla õõtsumist ja aktsiate hinnamuutused jäävad tagasihoidlikuks.

Liideraktsiate hindasid võib liigutada mõni suurem välismaine tehingukorraldus, kuid oma iseloomult jäävad need kindlasti juhuslikuks ega esinda mingit muutuvat trendi.

Maailma aktsiaturgude mure on hetkel eeskätt suunatud USAs toimuvale, kus investorid kardavad Föderaalreservi järjekordset intressitõstmist mai keskel. Möödunud ööl liikusid aktsiate hinnad Ühendriikides taas närvilises kauplemises alla (Nasdaq ?2,06% ja Dow ?2,34%). Täna hommikul alustasid ettevaatlikult ka Euroopa aktsiaturud, liikudes tund pärast avanemist valdavalt 0%se muutuse ümber.

Mõningat mõju Tallinna börsile võib avaldada eile avaldatud Suprema positiivne analüüs Hansapanga aktsiale. Homme avaldab statistikaamet märtsikuu väliskaubandusstatistika ja seegi võib teatavat mõju omada.

Hetkel kuum