Kaido Einama • 15. juuni 2000 kell 10:07

Viirused hakkavad arvuteid tootma

Viie aasta jooksul end ammendava ränitehnoloogia asemel võivad varsti arvuteid tegema hakata viirused, mis suudavad töödelda pooljuhte, kirjutab Washington Post.

Arvuteid tootvad bioloogilised viirused töötavad nagu pärlikarbid, kes kasvatavad pärleid. Elektroonikaskeemides kasutatavaid räniühendeid ja galliumarseniidi suudavad töödelda ka teatud bakterid, neile mikroskeemi mustrit ette andes võib hakata aga tootma seadmeid, mis on sadu kordi väiksemad ja võimsamad kui senisel tehnoloogial arvutid.

Näiteks Inteli Pentium III protsessorites kasutatakse 180 nanomeetri laiuseid elektriahelaid, aastaks 2005 peaks need vähenema 100 nanomeetrini, sealt edasi mõõtmete vähendamisega ei saa aga olemasolev tehnoloogia enam hakkama.

Väljatöötatav nanotehnoloogia pole aga praegu veel masstootmisse jõudnud.

Hetkel kuum