18. juuli 2000 kell 8:27

Saare maavalitsus võitleb

Saare maavalitsus saatis patendiametisse järelepärimise, milles palub selgust, kas nime 'Saaremaa valss' kasutamine juustusordi nimena on õiguspärane, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Meie hinnangul läheb Põltsamaa ühistu E-Piim kava nimetada juustusort 'Saaremaa valsiks' vastuollu tänavu jõustunud geograafilise tähise kaitse seadusega,' lausus Saare maavalitsuse maasekretär Andrus Lulla.

Patendiameti kaubamärgi osakonna juhataja kohusetäitja Ingrid Matsina lausus, et nime 'Saaremaa valss' kasutamine juustusordi nimetusena ei ole vastuolus seadusega. 'Vastuolu oleks siis, kui oleks konkreetne seos toote ja koha nime vahel,' lausus Matsina. 'Näiteks Värska vett toodetakse vaid Värskas, juustu aga ka mujal kui Saaremaal.'

Saaremaa liha- ja piimatööstuse peadirektor Ahti Viilup ütles, et pole eetiline, et Põltsamaa firma ehib end Saaremaa sulgedega.

Hetkel kuum