Ülo Toomsalu • 15. august 2000 kell 6:21

Eurolinesi bussi avarii nõudis kuus ohvrit

Bussijuht hukkus ning viis reisijat said kergemaid vigastusi, kui Vilniusest Tallinna teel olnud Eurolinesi reisibuss paiskus eile Lätis teelt välja ning rammis majaseina, kirjutab Postimees. 61aastaselt leedulasest bussijuhilt elu röövinud õnnetus toimus Eurolines Eesti juhi Hugo Osula sõnul eile kella kahe ajal pärastlõunal kohaliku aja järgi Salacgriva asula läheduses, 14-15 kilomeetri kaugusel Eesti piirist. Setra tüüpi reisibuss, milles viibis 40 inimest, kuulus Osula sõnul nende Eurolinesi kaubamärgi all tegutsevale Vilniuse partnerfirmale. Andmed viie kohalikus haiglas arstiabi saanud vigastatu rahvuse kohta olid eile õhtul veel vastukäivad. Kui Eesti Televisiooni uudistesaate 'Aktuaalne kaamera' (AK) teatel oli üks vigasaanutest peapõrutusega pääsenud tallinlanna Lilian, siis Osulal puudus info eestlaste viibimise kohta vigasaanute nimekirjas. Miks Osula hinnangul mitte üle 90kilomeetrise tunnikiirusega sõitnud buss praktiliselt sirgelt teelõigult äkitselt välja paiskus, ei olnud eile õhtuks veel lõplikult selgunud. 'Meie Leedu partnerite arvates tuleb kõige tõenäolisema põhjusena kõne alla bussijuhi ootamatu terviserike,' tähendas ta.

Hetkel kuum