Inno Tähismaa • 28. august 2000 kell 7:32

Ühinenud Meiereid: meie arved ei ole arestitud

Piimanduskontsern Ühinenud Meiereid arved ei ole arestitud, nagu ütleb tänases Äripäevas ASi Põlva Piim esindaja vandeadvokaat Urmas Arumäe, teatas Eesti suurima piimanduskontserni Ühinenud Meiereid esindaja.

'Tänases Äripäevas öeldu Ühinenud Meiereide kontode arestimise kohta ei vasta pehmelt öeldes tõele ja meie seisukoht on, tegemist on Arumäe initsiatiiviga mõjutada temale omasel moel tänaseid läbirääkimisi Ühinenud Meiereide ja Põlva Piima hollandlastest omanike vahel', sõnas Ühinenud Meiereide juhatuse esimees Rudolf Kuldkepp. Tema hinnangul on ettevõtetel lahendamata varasematest perioodidest tekkinud erimeelsused, mida pooled asuvad täna läbirääkimiste vormis arutama

Samalaadsed läbirääkimised Põlva Piimaga toimusid ka 7. augustil, kus sõlmitud kokkuleppe kohaselt pidid erimeelsused lahenduse saama 23. augustiks ja selle kuupäevani lubasid mõlemad pooled, et kehtib nn. 'kodurahu' mille Põlva Piim läbi oma tütarettevõtte Pimix ka koheselt rikkus.

AS Põlva Piim tütarettevõtte Pimix nõudmisel broneeris täitevamet 2.47 miljoni krooni ulatuses Ühinenud Meiereide arveldusarve, tagamaks talle Põlva Piima poolt loovutatud nõuet. Antud nõude oli Ühinenud Meiereid 2.2 miljoni krooni ulatuses tasaarveldanud juba 25. mail.

AS Ühinenud Meiered esindava, Maria Mägi advokaadibüroo advokaadi Tarvo Lindma sõnul on Põlva Piima käitumine uus tase Eesti piimandusturul. 'Ma ei suuda meenutada ka varasemast praktikast, et konkureerivad ettevõtted nii madalale laskudes, üritaksid konkurentsieelised saavutada', lisas Lindma.

Ühinenud Meiereid on kinnitanud ühinemisläbirääkimiste pidamist Lactoga. Ühinemist puudutavaid läbirääkimisi koordineerib mõlema piimanduskontserni võlausaldaja Hansapank.

Hetkel kuum