Inno Tähismaa • 29. august 2000 kell 14:26

Ravimifirma Serono aitab luua Eesti kunstviljastamisregistrit

Kesk- ja Ida-Euroopa kunstviljastamisega tegelevad arstid ja vastavate ravimite tootjafirmade esindajad otsustasid Tallinnas peetud kohtumisel, et iga Kesk- ja Ida-Euroopa riigi arenenumates kunstviljastamiskeskustes luuakse kunstviljastamise andmebaasid, teatas ravimifirma Serono esindaja.

'Sellise registri loomine on hädatarvilik ja kohustuslik kõigile Euroopa riikidele,' ütles ravimifirma Serono Balti riikide esindaja. Laima Tikuisiene.

Registri eesmärk on patsientide valiku, protseduuride tulemuste ja kulude jälgimine. Register hakkab seadma vastavaid standardeid ja fikseerima kunstviljastamise tegelikke tulemusi. Eestis algab vastava andmebaasi loomine Tartu Tähe Erakliinikust (dr Andrei Sõritsa) ja Tallinna Keskhaiglast (dr Tiina Loog), kus on teostatud suurem osa kunstviljastamistest.

Dr Andrei Sõritsa väitel on viljatute paaride arv on viimastel aastatel märkimisväärselt kasvanud. Täna puudutab viljatuse probleem keskeltläbi iga kuuendat paari Eestis.

Hetkel kuum