Ülo Toomsalu • 28. september 2000 kell 6:28

Venemaa eelistab viisajagamisel Narvat Kagu-Eestile

Kui Venemaa konsulaarosakond on Narva elanikele välja andnud ligi tuhat tasuta Venemaa viisat, siis Kagu-Eesti piiriäärsetele elanikele vaid 115, kirjutab Maaleht.

'Ei ole võrdsust kirde ja kagu vahel, tundub, et Narva omi soositakse rohkem,' ütles Setumaal viisade vormistamist koordineeriv Vello Lõvi teisipäeval. Kui kahe nädala eest esimesed 400 tasuta Venemaa viisat välja anti, oli Lõvil Setumaale neid tuua kõigest 40.

Ometigi on Lõvi andnud Vene konsulaarosakonda tuhatkond viisaankeeti. 'Ei taha Vene ametnike kohta midagi halba öelda, kuid Narva puhul on tegu ikkagi vene rahvusest inimestega,' oletas ta narvalaste eelistamise põhjust.

Lõvi loodab, et kokkuvõttes jaguneb 4000 tasuta viisat Kagu-Eesti ja Narva elanike vahel võrdselt. Küll ei täitunud Lõvi algne lootus, et septembrikuuga jõutakse tasuta viisade jagamisega ühele poole.

'Hingedepäevaks novembris peaks enamikul tasuta viisa käes olema,' arvas ta. Tasuliste soodusviisade vormistamise algus lükkub tõenäoliselt oktoobri teise poolde.

Hetkel kuum