ÄP fototoimetus • 19. oktoober 2000 kell 22:00

Tallinnas võib võim vahetuda

Tallinna volikogu pressiesindaja Anneli Berends ütles, et senisest võimuliidust kirjutasid umbusaldusavaldustele alla Igor Pissarev (Rahva Usaldus), Annika Laas (Isamaaliidu fraktsioon),Peeter Lepp (Koonderakond) ja Tatjana Vassiljeva (Rahva Usaldus).

Nii Mõisa kui ka Voogi umbusaldusavaldustele saadi Berendsi sõnul 33 allkirja. Volikogus on kokku 64 kohta.

Koonderakonna liige Elmar Sepp tegi ettepaneku 2. novembril pärast umbusaldusavaldusi ja korralise volikogu istungi lõppu viia läbi erakorraline volikogu istung ning valida seal volikogule uus juht ja linnale uus linnapea. 2. novembril aasta tagasi sai Jüri Mõis Tallinna linnapeaks.

Tallinna abilinnapea Liisa Pakosta ütles Tallinna linnajuhtidele esitatud umbusaldusavaldust kommenteerides, et opositsiooni süüdistused on naljakad. Vale on tema sõnul see, et linnavolikogus pole arutatud linnavalitsuse struktuuri ning naljakas on süüdistus, et linnapea Jüri Mõis viib linna juhtimist tsentraliseerimise suunas.

Kommenteerides seda, et umbusaldusavaldustele andsid allkirja ka senise võimuliidu esindajad, ütles Pakosta, et tegu on tavalise poliitilise protsessiga. Allkirjad andnud koalitsiooni esindajatelt pole Pakosta sõnul linnavalitsuse aadressil tulnud ühtegi konkreetset süüdistust.

Volikogus kaldusid eile senise opositisooni kasuks mitmed hääletused. Nii võib Tallinna aasta lõpuks plaanitud 300 miljoni kroonine likviidsuslaen jääda toetuseta. Eile, kui pidi toimuma lisalaenu lubava 2000. aasta eelarve muutmise eelnõu esimene lugemine, katkestas volikogu selle Keskfraktsiooni ettepanekul 28 poolthäälega.

Volikogu kukutas eile õhtul läbi järjekordse linnavalitsuse reformiettepaneku ? luua kolme senise ameti baasil uus ettevõtlusamet. Ameti loomise vastu oli 31 liiget, 24 olid poolt ja üks jäi erapooletuks.

Linnavalitsus tahtis 1. jaanuaril likvideerida senised hinna- ja konkurentsiameti, linnamajandusameti ja turismiameti ning luua nende baasil uue ettevõtlusameti. Uue ameti juhikohta taotles endale praegune abilinnapea Ivar Virkus.

Autor: ÄP

Hetkel kuum