Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinnas võib võim vahetuda

  Tallinna volikogu pressiesindaja Anneli Berends ütles, et senisest võimuliidust kirjutasid umbusaldusavaldustele alla Igor Pissarev (Rahva Usaldus), Annika Laas (Isamaaliidu fraktsioon),Peeter Lepp (Koonderakond) ja Tatjana Vassiljeva (Rahva Usaldus).
  Nii Mõisa kui ka Voogi umbusaldusavaldustele saadi Berendsi sõnul 33 allkirja. Volikogus on kokku 64 kohta.
  Koonderakonna liige Elmar Sepp tegi ettepaneku 2. novembril pärast umbusaldusavaldusi ja korralise volikogu istungi lõppu viia läbi erakorraline volikogu istung ning valida seal volikogule uus juht ja linnale uus linnapea. 2. novembril aasta tagasi sai Jüri Mõis Tallinna linnapeaks.
  Tallinna abilinnapea Liisa Pakosta ütles Tallinna linnajuhtidele esitatud umbusaldusavaldust kommenteerides, et opositsiooni süüdistused on naljakad. Vale on tema sõnul see, et linnavolikogus pole arutatud linnavalitsuse struktuuri ning naljakas on süüdistus, et linnapea Jüri Mõis viib linna juhtimist tsentraliseerimise suunas.
  Kommenteerides seda, et umbusaldusavaldustele andsid allkirja ka senise võimuliidu esindajad, ütles Pakosta, et tegu on tavalise poliitilise protsessiga. Allkirjad andnud koalitsiooni esindajatelt pole Pakosta sõnul linnavalitsuse aadressil tulnud ühtegi konkreetset süüdistust.
  Volikogus kaldusid eile senise opositisooni kasuks mitmed hääletused. Nii võib Tallinna aasta lõpuks plaanitud 300 miljoni kroonine likviidsuslaen jääda toetuseta. Eile, kui pidi toimuma lisalaenu lubava 2000. aasta eelarve muutmise eelnõu esimene lugemine, katkestas volikogu selle Keskfraktsiooni ettepanekul 28 poolthäälega.
  Volikogu kukutas eile õhtul läbi järjekordse linnavalitsuse reformiettepaneku ? luua kolme senise ameti baasil uus ettevõtlusamet. Ameti loomise vastu oli 31 liiget, 24 olid poolt ja üks jäi erapooletuks.
  Linnavalitsus tahtis 1. jaanuaril likvideerida senised hinna- ja konkurentsiameti, linnamajandusameti ja turismiameti ning luua nende baasil uue ettevõtlusameti. Uue ameti juhikohta taotles endale praegune abilinnapea Ivar Virkus.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tuleval aastal jääb vabasse jagamisse vähem elamislube töötamiseks
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.

Olulisemad lood

Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.