• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinnas võib võim vahetuda

  Tallinna volikogu pressiesindaja Anneli Berends ütles, et senisest võimuliidust kirjutasid umbusaldusavaldustele alla Igor Pissarev (Rahva Usaldus), Annika Laas (Isamaaliidu fraktsioon),Peeter Lepp (Koonderakond) ja Tatjana Vassiljeva (Rahva Usaldus).
  Nii Mõisa kui ka Voogi umbusaldusavaldustele saadi Berendsi sõnul 33 allkirja. Volikogus on kokku 64 kohta.
  Koonderakonna liige Elmar Sepp tegi ettepaneku 2. novembril pärast umbusaldusavaldusi ja korralise volikogu istungi lõppu viia läbi erakorraline volikogu istung ning valida seal volikogule uus juht ja linnale uus linnapea. 2. novembril aasta tagasi sai Jüri Mõis Tallinna linnapeaks.
  Tallinna abilinnapea Liisa Pakosta ütles Tallinna linnajuhtidele esitatud umbusaldusavaldust kommenteerides, et opositsiooni süüdistused on naljakad. Vale on tema sõnul see, et linnavolikogus pole arutatud linnavalitsuse struktuuri ning naljakas on süüdistus, et linnapea Jüri Mõis viib linna juhtimist tsentraliseerimise suunas.
  Kommenteerides seda, et umbusaldusavaldustele andsid allkirja ka senise võimuliidu esindajad, ütles Pakosta, et tegu on tavalise poliitilise protsessiga. Allkirjad andnud koalitsiooni esindajatelt pole Pakosta sõnul linnavalitsuse aadressil tulnud ühtegi konkreetset süüdistust.
  Volikogus kaldusid eile senise opositisooni kasuks mitmed hääletused. Nii võib Tallinna aasta lõpuks plaanitud 300 miljoni kroonine likviidsuslaen jääda toetuseta. Eile, kui pidi toimuma lisalaenu lubava 2000. aasta eelarve muutmise eelnõu esimene lugemine, katkestas volikogu selle Keskfraktsiooni ettepanekul 28 poolthäälega.
  Volikogu kukutas eile õhtul läbi järjekordse linnavalitsuse reformiettepaneku ? luua kolme senise ameti baasil uus ettevõtlusamet. Ameti loomise vastu oli 31 liiget, 24 olid poolt ja üks jäi erapooletuks.
  Linnavalitsus tahtis 1. jaanuaril likvideerida senised hinna- ja konkurentsiameti, linnamajandusameti ja turismiameti ning luua nende baasil uue ettevõtlusameti. Uue ameti juhikohta taotles endale praegune abilinnapea Ivar Virkus.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.