Ülo Toomsalu • 24. oktoober 2000 kell 6:29

SLÕ: Osa karistamine häbistab ka presidenti

Presidendi Armuneeme maja ehitaja on kriminaalkurjategija. Lennarti lemmikule, Viimsi noorele Fordile mõisteti paljudele rõõmuks ning kindlasti paljudele ka meelehärmiks kolmeaastane tingimisi vanglakaristus.

Kunagi Sõnumilehes luubi alla võetud Viimsi valla segaste maa asjade ja presidendi maja ehituse loo üks peakangelasi Aivar Osa on saanud kohtult oma karistuse, heites sellega varju ka tema teeneid kasutanud riigipeale.

Üheski lääneriigis poleks ükski president suutnud sellisel moel ning sellise süüdistustelaviini all oma kodu ehitada, nagu Lennart siinmail seda tegi. Kuigi riigipea ametikoht eeldab eriti tähelepanelikult oma äri- ja muude koostööpartnerite valimist, oli oma kodu rajamise soov nendest argumentidest tugevam.

Sõltumata võimalikest edasistest kohtuskäikudest jääb Osa vari Lennartit ikka saatma.

Hetkel kuum