Inno Tähismaa • 15. november 2000 kell 5:36

Mustamäe halduskogu: Kännu Kuke hoone tuleks müüa enampakkumisel

Mustamäe halduskogu ei toeta restorani ?Kännu Kukk? hoone kavandatavat otsustuskorras müüki hoonet rentivale OÜle Henimi, kuna pole kindel, et firma teeks hoone omanikuks saades ettenähtud investeeringuid, teatas Raepress.

Nagu ütles halduskogu esimees Maret Maripuu, leiti eilsel koosolekul ühehäälselt, et Vilde tee 71 hoone tuleb müüa avalikul enampakkumisel.

Maripuu sõnul on hoonet rentiv firma kuue aasta jooksul vaatamata soodsale rendilepingule investeerinud hoonesse vaid 200 000 krooni. Volikogu menetluses oleva eelnõu järgi aga oleks ostja kohustatud investeerima hoonesse ühe aasta jooksul vähemalt 3,5 miljonit krooni.

?Kuskil pole garantiid, et nad seda teeksid?, selgitas Maripuu peapõhjust, miks halduskogu ei toeta hoone otsustuskorras müüki rentnikule.

Maripuu sõnul on pealegi laekunud ka ühe teise firma soov osaleda võimalikul enampakkumisel ning kõrgema alghinnaga, kui otsustuskorras müügi eelnõus.

?Nemad pakkusid alghinnaks juba 2 miljonit krooni, samas kui otsustuskorras oleks hoone müüdud 1,3 miljonit krooniga,? ütles Maret Maripuu.

Linnavolikogu saatis oma 2. novembri istungil Vilde tee 71 hoone müügi eelnõu teisele lugemisele, et Mustamäe halduskogu saaks võtta oma seisukoha. Teine lugemine on volikogu selle nädala istungi päevakorraprojektis.

Hetkel kuum