Kaivo Kopli • 22. november 2000 kell 10:28

Eesti Telekomilt laekuvate dividendide hulk selgub alles kevadel

Eesti Telekomi enam kui miljardi krooni suurusest kasumist saab riik kindlasti mingi osa, kuid dividendide suurus selgub alles kevadel.

Telekomi juhatuse esimees Jaan Männik kinnitas, et rahandusministeerium pole veel teada andnud, kui suurt summat soovitakse riigieelarvesse planeerida. ?Minule see teada ei ole,? ütles Männik.

Telekomi kasum sel aastal ületab miljardi, väitis Männik, järeldades seda üheksa kuu 872 miljonit kroonise kasumi põhjal. Riigil on võimalik saada dividendidest 27,3%, dividendide suurus puhaskasumist võib ulatuda 50 protsendini.

?Kasumi jaotamine ja dividendide suurus otsustatakse aastakoosolekul, mis on planeeritud järgmise aasta 18. maile,? ütles Männik, tõdedes, et kui rahandusministeerium praegu midagi konkreetselt kavandab, siis võib seda pidada laskmata karu naha jagamiseks.

Hetkel kuum