• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viljandi volikogu soosib monopole

  Viljandi opositsiooni arvates on reedel volikogus kinnitamisele tulev linna energeetika arengukava kirjutatud monopolide kaitseks, kirjutab Sakala.

  'On hea, kui arengukava on olemas, kuid on halb, et see on tehtud kahe Viljandi soojamonopoli säilitamise huvides,' arvas Viljandi volikogu opositsiooni kuuluva Maramaa fraktsiooni liige Heiki Raudla.
  Opositsioonipoliitikud heidavad eelnõu väljatöötajatele ja kaitsjatele ette, et 2007. aastani ulatuva arengukava eelnõu kohaselt ei saa kortermajad tulevikus endale eraldi katlamaju ehitada.
  Reedel linnavolinike ees eelnõu kaitsma hakkav abilinnapea Karl Õmblus kinnitas, et arengukava pole tehtud mitte monopolide, vaid soojavarustuse stabiilsuse, kvaliteedi ja optimaalse hinna tagamiseks.
  Õmbluse sõnul on nii linnavalitsus kui ka ettevõtjad investeerinud suuri summasid, et ehitada Viljandis välja kaks suurt katlamaja ja likvideerida kümneid väikseid. Arvestades linna tasakaalustatud arengut ja tavainimese huvisid, ei oleks abilinnapea sõnul põhjendatud järsud muutused.
  Viljandi suuri maju kütavad praegu Männimäel asuv Esro ja Jämejalal paiknev Viljandi Soojuse katlamaja.
  Arengukava praegusel kujul vastuvõtmise vastu on ka aktsiaselts Eesti Gaas, kes leiab, et tarbijatele ei tohiks ette kirjutada, mil viisil nad sooja saavad. 'See oleks vaba turu vastane tegevus,' arvas Eesti Gaasi Viljandi müügijuht Tiit Sihver.
  Gaasist valmistavad praegu sooja Viljandis Pargi ja Planeedi tänaval asuvad ettevõtted. Tulevikus loodab gaasifirma end Viljandis laiendada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.