Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ADSLi ootamatu buum tekitas Nokiale tarneprobleeme

  ?ADSLi buum tuli täiesti ootamatult,? ütles Nokia Eesti juht Margus Hunt eile. ?Võrreldes sellega, mis prognoositi ADSLile aasta algusest, on Euroopas kasv olnud 340 protsenti, arvasime, et Eestis müüakse aasta lõpuks kõigest 400 ühendust, mistõttu on tekkinud tarneprobleemid. See ei ole ainult Eesti Telefoni või Nokia probleem, see on ülemaailmne probleem.?
  Hundi sõnul oli probleemi tipp oktoobri lõpus-novembri alguses, ADSLi järjekord peaks tema sõnul olema likvideeritud jaanuari lõpuks.
  ASi Eesti Telefon pressiesindaja Anu Vahtra ütles, et praegu on kõige populaarsem ADSL-ühenduse pakett on 590 krooni suuruse kuumaksega ADSL Light. ?ADSL Lighti kliente on 2000, nii valmisehitatuid kui ka järjekorda võetuid,? rääkis Vahtra.
  ?Oktoobris, kui teatasime ADSLi hinna langetamisest, on tulnud korraga väga palju tellimusi,? tõdes Vahtra. ?Me ei osanud prognoosida sellist populaarsust ADSLile ja ei osanud seadmete tarnijalt, Nokialt, nii palju seadmeid küsida. On kliente, kes on oodanud ADSLi rohkem kui kuu aega.?
  ?Võtsin Eesti Telefoni ADSL-internetiühenduse paketi, sest sissehelistamine on väga kalliks läinud,? rääkis mobiilsideoperaatori Q GSM juhatuse esimees Toomas Peek, kes sai endale koju ADSL-püsiühenduse reedel, kaks nädalat pärast tellimise esitamist. ?Kuus oli sissehelistamisminuteid üle 10 000, kuuarve oli üle 3000 krooni, mõttekam oli võtta püsiühendust.?
  ?Tele2 tuleb uute lahendustega välja uuest aastast, aga auk on mu rahakotis juba täna,? vastas Peek küsimusele, miks pole ta võtnud Q GSMi sõsarfirma OÜ Levicom Broadband ehk Tele2 internetiühendust.
  2500kroonise kuumaksega kiiremat, äriklientidele mõeldud ADSL Plusi ühendust kasutab Vahta sõnul umbes 150 klienti ja väga kiiret, kuni 8 megabitti sekundis, paketii ADSL Premiumi kuumaksega 9000 krooni, on Eesti Telefonilt tellitud alla kümne.
  ?ADSLi populaarsusel on kindlasti kolm faktorit,? sõnas seda Eestis esimesena pakkuma hakanud ASi Uninet arendusjuht Taavi Talvik. ?Üks on hind ? ADSL on kättesaadav ka tavainimesele. Teine on side kvaliteet ja kolmas faktor on üldine internetiseerimine, nõudmine ühenduste järele on olemas ? kui on nõudmine, järgneb ka pakkumine.?
  Talviku sõnul on Uninetil hetkel ligi 200 ADSLi ühenduse klienti, kelleks on põhiliselt väiksemad ja keskmised firmad. ?Kui 1999. aasta märtsis ADSLi pakkumisega alustasime, ei osanud mingisuguseid prognoose isegi teha,? rääkis Talvik. ?2001. aastal tahaks juurde saada umbes 1000 uut ADSLi klienti.?
  ?Eesti Telefoni odavam ADSL on Unineti mõjutanud osalt positiivselt ADSLi ja üldse interneti jätkuva populariseerimise poolest ja osalt negatiivselt ? puhtalt interneti tarbimisele suunatud paketid, mis ei võimalda serveri paigaldamist, on ärikasutajate ootusi natuke petnud,? ütles Talvik.
  Eesti ühe suurema telekommunikatsioonifirma Tele2 strateegia planeerimise direktor Peep Põldsamm ütles, et Tele2-l ei ole plaanis hakata ADSL-internetiühendusi pakkuma. ?ADSL on vananenud vaskpaaritehnoloogia, oma vaskpaare meil ei ole ja ei ole mõtet seda ehitama hakata,? rääkis Põldsamm. ?Me pakume interneti püsiühendusi kaabelmodemi kaudu, mis võimaldab mõlemas suunas kiiret ühendust.?
  Kõige odavam Tele2 pakutav interneti püsiühendus on kiirusega 256 kilobitti sekundis pakett Home, millega liitumine maksab 700 krooni ja kuumakse on 650 krooni, mille sees on modemi rent ja Tele2-le kuuluva kaabellevifirma 48 kanaliga Supervisiooni pakett. Põldsammi sõnul kasutab Home?i 160 klienti. ?Neid kodukasutajaid, kes jõuavad iga kuu maksta 650 krooni, on ikka veel suhteliselt vähe,? nentis Põldsamm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
USA aktsiaindekseid mõjutasid kõnelused majanduslangusest
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Slacki tegevjuht astub ametist tagasi ja lahkub ettevõttest
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Eelarve läheb riigikogus kolmandale lugemisele
Kuigi riigikogu päevakava on täna tervelt 33 eelnõuarutelu pikk, siis loodetakse täna vastu võtta järgmise aasta riigieelarve.
Kuigi riigikogu päevakava on täna tervelt 33 eelnõuarutelu pikk, siis loodetakse täna vastu võtta järgmise aasta riigieelarve.

Olulisemad lood

Ettevõtlusminister Järvan: elektri hinna tõus ei mõjuta eriti ettevõtteid
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.