Peeter Koppel • 11. detsember 2000 kell 16:13

USA aktsiaturud valimisdraama lõpplahenduse ootel ettevaatlikud

Ühendriikide aktsiaturgudel valitses tänase kauplemispäeva alguses ootusärevus seoses presidendivalimiste draama kauaoodatud võimaliku lõpplahendusega.

Draama loodetavasti viimane vaatus sai alguse Florida osariigi ülemkohus käivitas järjekordselt demokraatide kandidaat Al Gore?ile soodsa häälte ülelugemise osas maakondades. Ühendriikide ülemkohus tegi sellele siiski lõpu ning andis mõlemale osapoolele võimaluse oma poolt- ja vastuargumendid häält ülelugemise suhtes täna pooleteise tunni jooksul suuliselt esitada.

Vaikne turg näis kauplemispäeva alguses spekuleerivat vabariiklaste kandidaadi G. W. Bushi võidule ning liikus tund peale kauplemise algust ettevaatlikult plusspoolel. Dow oli kella 18:05 seisuga kerkinud 0,47 protsenti 10 763,53 punktile ning Nasdaqi üldindeks liikus pooljuhi- ja personaalarvutisektorite toel 2,29 protsendiga plusspoolel 2984,14 punktil.

Ühendriikide aktsiaturgude liikumised peaksid käesoleval nädalal kujunema üpriski huvitatavateks, sest lisaks valimste lõppla ootavad turud hoolega nädala teisel poolel avaldatavaid tootja- ja tarbijahinnaindeksi muutusi ning tarkvaragigandi Oracle majandustulemusi.

Hetkel kuum