Laar sellest peaministrina ei välju

Kristi Malmberg 12. veebruar 2001, 00:00

Arvan, et ta ei tulegi sellest peaministrina välja. Kas te suudate näiteks ette kujutada Inglismaa peaministrit sõjaväeosas viibides ja sõjaväelaste juuresolekul korraldamas laskeharjutusi opositsiooniliidri pildi pihta? Ja kas te kujutate ette, et ta pärast seda jääks veel peaministriks?

Tema oma partei enesekaitseinstinkt sunniks sellist peaministrit tagasi astuma.

Laaril ja tema lähikondlastel pole praegu minu jaoks aega. Algul nad tegelesid sellega, et otsida, kust informatsioon lekkis, (sest Lepikson polnud esmaallikas) ning suud kinni panna. Kui nad aga veendusid, et see ei tule välja, siis muudeti taktikat ja otsustati kõik toonase maavanema Lepiksoni kaela veeretada.

Vähem kui kuu aega pärast seda, kui see toimus. Aga siis polnud kedagi, kes oleks söandanud peaministri laskmisharjutustest ka avalikkuse ees tunnistada. Tunded olid sünged. Ma usun, et mitte ainult minul, vaid paljudel poliitikutel. Täna tulistatakse piltide pihta, homme võidakse lasta ka inimesi. Mida arvab sellest ohvitser, kui ta näeb oma riigi peaministrit opositsiooniliidri pildi pihta põmmutamas? Ta arvab, et selline käitumine on mitte ainult lubatud, vaid isegi heakskiidetav. Mida arvavad kõiksugused Isamaaliidu poolehoidjad, kelle hulgas on ka tasakaalutuid ja nõrga närvisüsteemiga inimesi? Nad arvavad, et Savisaare laskmise eest võib peaministrilt isegi auraha ära teenida. Varsti selgub, kui mitmekordseid moraalistandardeid kolmikliidu tegelased harrastavad.

Arvan, et Laari avalikku vabandamist ei jõua ma kuidagi ära oodata. Reedeses pressiteates oli küll sõna ?vabandan?, aga vabandamist seal ju tegelikult ei olnud. Peaminister valetab ja vassib endistviisi ning ei taha midagi omaks võtta.

Tulistamislugu saab selgituse

Mõis: Lepikson pakkus tulistamislugu müüa

Isamaaliit: eksitavat infot andsid Kaver ja Tarand

Mart Laar reameheks ja peaministri amet maha!

Kas Mart Laar peab peaministri kohalt tagasi astuma?

Kas Lepikson on kurjategija?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing