Merike Ojasson • 31. juuli 2001 kell 7:36

Ühispank alandas välisoptsioonide ja -futuuride teenustasusid

Seoses klientide kasvanud huviga ning sooviga pakkuda veelgi soodsamaid investeerimisvõimalusi välisturgudel, alandas Eesti Ühispanga kapitaliturgude divisjon alates eilsest oluliselt indeksifutuuride ja optsioonide teenustasusid.

Nii näiteks alanevad enimkaubeldavate S P500 ja NASDAQi nn E-mini futuuride vahendustasud seniselt 10 USA dollarilt lepingu kohta 25% võrra 7.5 dollarile lepingu kohta. Väiksemate summadega kauplejatele on aga olulisemgi minimaalse vahendustasu langus seniselt 25 dollarilt 40% võrra 15 dollarile.

Ka EUREXi ja Rootsi OMX indeksifutuuride vahendustasud vähenevad oluliselt ? näiteks OMX futuuri puhul langeb ühe lepingu tasu seniselt 100 SEKilt 50le ja miinimumtasu 500lt 200le.

Chicago Optisoonibörsil CBOE kaubeldavate USA aktsiaoptsioonide hinnad on samuti varasemast oluliselt madalamad ? ühe lepingu vahendustasu langes 10 dollarilt 7.5le ja miinimumtasu 50lt 15le dollarile.

?Indeksifutuurid, nagu näiteks NASDAQi või S P500 indeksite futuurid on paljude klientide hulgas populaarsust võitnud tänu oma volatiilsusele ning võimalusele suhteliselt väikest rahahulka kasutades teenida päevasisestelt kõikumistelt rahvusvahelistel aktsiaturgudel,? ütles Ühispanga kapitaliturgude divisjoni juht Jaak Raivo ja lisas, et enamike klientide jaoks on oluline võimalus futuurides ka lühikest positsiooni võtta, mis võimaldab teenida ka vastavate turgude languselt.

Hetkel kuum