• Jaga lugu:

    Mida ette võtta aktsiakahjumiga?

    Aktsiate müügist teenitud tulu pealt peab investor maksma 26% tulumaksu. Kahjum võimaldab vältida maksude maksmist ja seega võib kahjumi tekitamist kasutada maksude edasilükkamise võimalusena. Kuna kahjumit on võimalik aastast aastasse edasi kanda, siis võib aktsiakrahhis põrunud naabrimees omada enese teadmata küllaltki hinnalist vara ? saadud kahjumi arvelt on tal edaspidi võimalik aktsiatulult makse mitte tasuda. See on ka üks põhjus, miks aastatetaguse börsimulli ohvrid ei tohiks aktsiaid päriselt unustada.
    Teine võimalus aktsiakahjumit ära kasutada on seotud dividendidega. Kuna füüsilisest isikust Eesti resident saadud dividendide eest tulumaksu ei maksa, saab suurt dividendi maksvate aktsiatega endale korralik ?kahjum? tekitada. Kui osta aktsiat enne dividendide jagamist ja müüa pärast dividendisaajate fikseerimist, tekib kahjum, mille tegelikkuses korvab dividend. Maksustamisel dividende ei arvestata ning tänu sellele saab vähendada väärtpaberitulu pealt makstavat tulumaksu. Lähemalt saab aktsiakahjumi edasikandmisest lugeda tulumaksuseadusest.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.