Valitsus läheb pensionireformiga kolmandale katsele

12. september 2001, 07:15

Kuigi enamik riigikogu erakondi teatas nädala algul, et pooldab eripensionide maksustamist, on nii kogumispensionide seaduseelnõu kui ka sellest sõltuva pensionireformi käekäik endiselt ettearvamatu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Võimuliit üritab täna panna üliolulise eelnõu juba kolmandat korda lõpphääletusele, kuid kinnitamise asemel võib seda tabada järjekordne katkestamine.

Koalitsiooninõukogu esimehe Andres Tarandi sõnul on eripensionide pärast raske kogumispensioni saatust ette arvata. ?Lootust on, aga mul on seda kümne aastaga vähemaks jäänud,? jäi Tarand seaduse vastuvõtmise asjus skeptiliseks. Tema sõnul on elu näidanud, et ?kui tegu on riigikogu liikmete isikliku küsimusega?, ilmutavad mõned saadikud üllatavat leidlikkust.

Koalitsiooninõukogu kaalus esmaspäeval Viktor Andrejevi muudatust, mis lülitab eelnõust välja tulumaksu puudutavad sätted koos eripensionidega. ?Koalitsioon ei saa selle parandusega kaasa minna, see oleks oma käitumise järsk muutmine,? ütles Tarand. Mõõdukate presidendikandidaadi hinnangul väärivad suurpensionid maksu alla panemist. ?See oleks ilus ja ere näide parlamendi solidaarsusest,? lisas ta.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jürgen Ligi sõnul tegeldakse praegu aktiivselt vajalike poolhäälte kokkusaamisega. ?Fraktsioonides loetakse veel ka homme (s.o täna) kõik hääled, puudujad ja kahtlejad üle,? lausus Ligi. Ta uskus, et parlament leiab endas jõudu kogumispensioni seadustamiseks, eitamata samas väikest riski.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing