Ülo Toomsalu • 30. oktoober 2001 kell 6:33

Tallinna Ülikool võib alustada uuel aastal

Tallinna Pedagoogikaülikooli, Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Humanitaarinstituudi ühinemisel tekkiv Tallinna Ülikool võib hakata tudengeid vastu võtma juba järgmisel õppeaastal, kui kõrgkoolide nõukogud kiidavad heaks ühinemiskava ning parlament ülikooliseaduse muudatuse, kirjutab Postimees.

Tallinna Ülikooli projektijuhi Leif Kalevi hinnangul võiks uus avalik-õiguslik ülikool saada kiire asjaajamise korral loodud tuleva aasta hiliskevadel. 'Tahaks loota, et 2003. aasta lõpetajad saaksid uue kooli diplomi,' sõnas Kalev.

Kolme ülikooli ühinemise kava kallal on praegu ametis neli töörühma, kes novembri keskel esitavad oma lõppvisiooni loodavast suurülikoolist.

'Tahaksime ülikoolide nõukogude lõplikud otsused kätte saada veel enne jõule,' kinnitas Kalev. 'Kui vähemalt kaks vastust on positiivsed läheb riigikokku ülikooliseaduse muutmise eelnõu.'

Kalev märkis, et Tallinna Ülikooli kasutatakse uue kõrgkooli nimena esialgu tinglikult ning see ei pruugi loodava kooli nimeks saada. 'Kuigi see on praegu töövariant, on Tallinna Ülikool päris hea nimi,' lisas ta.

Hetkel kuum