Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Espak hoiab edu saladuses

  Uudise peale, et Espak on Eesti jaekaubanduses edukuselt teine firma, teatab Espaki juhatuse esimees Arvi Liivik: ?Sotsialistlikes töövõistlustes me ei osale.? Juhatuse liige Ivar Pikk ütleb, et firma omanikud ja tegevjuhtkond ei soovi oma tegevust kommenteerida, ning esitab oma arusaama avalikust ettevõttest: ?Meie tegevus on avalik. Publik näeb, mis me teeme ja nende asi on ka otsustada, kas nad tunnustavad meid meie poodides käimisega või mitte.? Ta lisab, et seni tundub ostjate tunnustusega kõik korras olevat.
  Espak paistis möödunud aastal jaekaubandusettevõtete hulgas silma oma kasumiga. Firma teenis Eesti jaekaubandusettevõtete hulgas suuruselt teise kasumi ja ka kasumi kasv oli märkimisväärne, 9 miljonit krooni, rohkem suutsid oma kasumit suurendada vaid kaks jaekaubandusfirmat. Arvi Liivik ütleb, et kasumi põhjal järelduste tegemine võib viia segadusse, kuna Eesti raamatupidamisseaduse järgi tuleb kõigi tütarettevõtete kasum kajastada emaettevõtte bilansis. Kuid ei Liivik ega Pikk nõustu täpsustama, millisest tegevusalast Espak siis peamise kasumi teenis. Kuigi Espaki põhitegevusala on jaekaubandus, tegeleb Espaki tütarfirmadest näiteks AS Talboks lainepapist pakendite tootmise ja AS Viapak pakettakende valmistamisega, edukaks peetakse ka Jõgeval asuva ASi Valmeco puitmajade tootmist.
  Sain Gobain Isover Eesti tegevdirektor Urve Palo leiab, et Espaki möödunudaastase edukuse taga on firma oskus kasutada enda jaoks soodsalt ära segast olukorda ehitusmaterjalide müügiturul, kus toimus jaemüügikettide turuosade ümberjaotus. Palo lisab, et kui möödunud aastal oli tavaline vähemalt 15protsendiline käibekasv, siis Espak suutis käivet kasvada kindlasti ka konkurentide arvelt.
  Key Ehituskaupade Kadaka tee kaupluse juhataja Eve Lukk oskab Espaki suure käibe põhjust näha hulgimüügiga tegelemises. ?Sealt need käibed tulevad, kuid kasumit sealt ei tule,? tõdeb Lukk.
  Eesti suurima ehitusmaterjalide müüja ASi Fanaal juhatuse esimees Peeter Raudsepp ütleb aga, et tema teada on Espakil siiski ka väga suur jaemüügikäive ja see on neile kindlasti kasumlik. Samas räägib Raudsepp, et erinevalt konkurentidest pole Espak valjuhäälselt laienemis- ja kasvuplaane kuulutanud, kuid on pikki aastaid väga stabiilselt arenenud ning ettevõtte juhtkond on stabiilsusele tuginedes teinud ka väga tasakaalukaid ja õigeid otsuseid.
  ?Me suhtume oma tegevusse väga enesekriitiliselt,? ütleb Pikk. Tema kinnitusel on eelmisel aastal jaekaubanduses edukuselt teist tulemust näidanud ettevõtte veel pooleliolev, mistõttu pole ajakirjanduses midagi kommenteerida. ?See on ehitusplats, kus kõik on veel poolik,? lausub Pikk. q
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Taani keskpank kergitas intressimäära vähem kui EKP
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Eile uue juhi saanud Taani keskpank teatas 35 punktisest intressimäära tõstmisest, mis jääb Euroopa keskpanga viimasele baasintressi tõusule alla.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Üle 90 protsendi lääne firmadest pole Venemaalt lahkunud
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.
Venemaa sissetungi järel Ukrainasse lubasid lääne firmad valjult seal tegevuse lõpetada, kuid vaid väike osa neist on selle lubaduse teoks teinud, vahendab CNBC.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.