• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Espak hoiab edu saladuses

  Uudise peale, et Espak on Eesti jaekaubanduses edukuselt teine firma, teatab Espaki juhatuse esimees Arvi Liivik: ?Sotsialistlikes töövõistlustes me ei osale.? Juhatuse liige Ivar Pikk ütleb, et firma omanikud ja tegevjuhtkond ei soovi oma tegevust kommenteerida, ning esitab oma arusaama avalikust ettevõttest: ?Meie tegevus on avalik. Publik näeb, mis me teeme ja nende asi on ka otsustada, kas nad tunnustavad meid meie poodides käimisega või mitte.? Ta lisab, et seni tundub ostjate tunnustusega kõik korras olevat.
  Espak paistis möödunud aastal jaekaubandusettevõtete hulgas silma oma kasumiga. Firma teenis Eesti jaekaubandusettevõtete hulgas suuruselt teise kasumi ja ka kasumi kasv oli märkimisväärne, 9 miljonit krooni, rohkem suutsid oma kasumit suurendada vaid kaks jaekaubandusfirmat. Arvi Liivik ütleb, et kasumi põhjal järelduste tegemine võib viia segadusse, kuna Eesti raamatupidamisseaduse järgi tuleb kõigi tütarettevõtete kasum kajastada emaettevõtte bilansis. Kuid ei Liivik ega Pikk nõustu täpsustama, millisest tegevusalast Espak siis peamise kasumi teenis. Kuigi Espaki põhitegevusala on jaekaubandus, tegeleb Espaki tütarfirmadest näiteks AS Talboks lainepapist pakendite tootmise ja AS Viapak pakettakende valmistamisega, edukaks peetakse ka Jõgeval asuva ASi Valmeco puitmajade tootmist.
  Sain Gobain Isover Eesti tegevdirektor Urve Palo leiab, et Espaki möödunudaastase edukuse taga on firma oskus kasutada enda jaoks soodsalt ära segast olukorda ehitusmaterjalide müügiturul, kus toimus jaemüügikettide turuosade ümberjaotus. Palo lisab, et kui möödunud aastal oli tavaline vähemalt 15protsendiline käibekasv, siis Espak suutis käivet kasvada kindlasti ka konkurentide arvelt.
  Key Ehituskaupade Kadaka tee kaupluse juhataja Eve Lukk oskab Espaki suure käibe põhjust näha hulgimüügiga tegelemises. ?Sealt need käibed tulevad, kuid kasumit sealt ei tule,? tõdeb Lukk.
  Eesti suurima ehitusmaterjalide müüja ASi Fanaal juhatuse esimees Peeter Raudsepp ütleb aga, et tema teada on Espakil siiski ka väga suur jaemüügikäive ja see on neile kindlasti kasumlik. Samas räägib Raudsepp, et erinevalt konkurentidest pole Espak valjuhäälselt laienemis- ja kasvuplaane kuulutanud, kuid on pikki aastaid väga stabiilselt arenenud ning ettevõtte juhtkond on stabiilsusele tuginedes teinud ka väga tasakaalukaid ja õigeid otsuseid.
  ?Me suhtume oma tegevusse väga enesekriitiliselt,? ütleb Pikk. Tema kinnitusel on eelmisel aastal jaekaubanduses edukuselt teist tulemust näidanud ettevõtte veel pooleliolev, mistõttu pole ajakirjanduses midagi kommenteerida. ?See on ehitusplats, kus kõik on veel poolik,? lausub Pikk. q
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.