Ülo Toomsalu • 6. november 2001 kell 6:54

Lumelibedus varitseb uhiuutel teedel

Eilse lumesajuga osutusid autojuhtidele kõige ohtlikumaks tänavu uue asfaltkatte saanud teed, näiteks Tallinna-Tartu maantee lõik Järvamaal, kus sõitis vähem kui tunni aja jooksul kraavi kümmekond masinat, kirjutab Postimees.

Järva teedevalitsuse dispet?er Maie Tikki saatis esimese lumesaha Tallinna-Tartu maanteed puhastama juba eile hommikul kella poole kaheksa ajal, kuid juba tund hiljem hakkas kohalik päästeteenistus saama teateid üha uutest kraavi sõitnud autodest.

Järvamaal juhtus õnnetusi kõige rohkem just teelõigul, mis oli suvise teeparandamise järel uue asfaltkatte saanud.

Kokku sai Järvamaa päästeteenistus eile pärastlõunaks teate 12 kraavi sõitnud auto kohta. Et juhid ei pea sellistest väiksematest plekimõlkimistest politseile ega päästeametile teatama, siis võis kraavisõitjaid olla päästeametnike hinnangul mitu korda enamgi.

Järva teedevalitsuse juhataja asetäitja Ahto Trug, kelle hinnangul sai asutus esimese lumesajuga hästi hakkama, manitses autojuhte ettevaatlikkusel just uutel pindamata lõikudel.

Trug nentis, et uus tee pole nii kare kui pinnatud lõigud. ?Me pole nii jõukad, et suudame uusi teid pinnata,? sõnas ta. Kilomeetri tee pindamine maksab ligikaudu 100 000 krooni.

Hetkel kuum