Tähelepanu keskmes on keskpangad

Tõnis Oja 07. november 2001, 00:00

Dollari kurss kerkis eile pärastlõunal järsult, sest investorid keskendusid eile USA ja Euroopa keskpankade tegevusele. Valuutaturud olid peaaegu surmkindlad, et USA Föderaalreserv alandab baasintressi. Valdav enamus ootas poole protsendipunktilist intressikärbet, vähemus arvas, et kärbe on ainult veerand protsenti.

Euroopa Keskpanga suhtes ollakse aga kahtleval seisukohal. Kespanga kõrgete ametnike poolt on tulnud kahesuguseid signaale. Inflatsioon eurotsoonis, mis on Euroopa Keskpanga poolt üks jälgitavaimaid makromajandusnäitajaid, on aeglustumas langedes oktoobris 2,5 protsendini. Kuigi number on suurem, kui keskpanga poolt seatud ülempiiriks olev 2,5 protsenti, viitab trend sellele, et euro intressimäära ei pruugita langetada. Seda kahtlust kinnitas ka Prantsusmaa keskpanga juht Jean-Claude Trichet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing