Peeter Stamberg • 22. november 2001 kell 13:03

Kõik Stockmanni divisjonid peale Seppäla olid edukad

Stockmanni kaubamaja divisjoni müük kasvas 9 kuuga 5 protsendi võrra ja rahvusvaheline tegevus moodustas 14 protsenti käibest. Tänu parematele marginaalidele ja kulude juhtimisele Kaubamaja divisjoni tulemused paranesid märgatavalt nii Soomes kui ka välismaal.

Tegevuskasum paranes 3,3 miljoni euro võrra olles 9 kuuga kokku 12,4 mln eurot. Divisjonilt oodatakse aasta kokkuvõttes parimat tulemust läbi ajaloo.

Hoolimata mootorsõidukite turu üldisest langusest, kasvas Stockmanni sõidukite divisjoni müügimaht 2 protsendi võrra 316,6 miljoni eurole. Kasum oli 12,4 miljonit eurot. Sõidukite müük on sellel aastal läinud ootustest paremini.

Hobby Halli divisjoni müük kasvas 13 protsendi võrra ulatudes 170,4 miljonile eurole. Divisjoni 9 kuu tegevuskahjum kasvas tulenevalt kulude kasvust esimesel poolaastal. Kolmandas kvartalis olukord tänu kulude kärpimisele paranes ja tulemused olid võrreldes eelmise aastaga isegi paremad. Tulemuste paranemist oodatakse eelkõige neljandas kvartalis seoses jõulumüügiga.

Seppäla divisjoni 9 kuu konsolideeritud müük langes 2 protsendi võrra 94,4 miljonile eurole. Kehvad tulemused olid tingitud suurest allahindlusest talve perioodil ja kahjumlikust tegevusest Rootsis. Seppäla divisjoni kahjumiks oli 1,9 miljonit eurot. Kolmandas kvartalis tulemused paranesid ja saadi 1 mln euro suurune kasum. Neljandaks kvartaliks oodatakse paremaid tulemusi nii Soome kui Eesti Seppälatelt.

Hetkel kuum