• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: Euroopa börside positiivne start tõotab tugevust ka Tallinnas

  Investoritesse süüviv usk, et USA majandus on stabiliseerumas, võib välisturgude maaklerite sõnul täna startivaid Euroopa turge üles aidata. Positiivne noot annab alust loota tugevaid hindu ka Tallinna börsil.

  Möödunud nädala viimasel päeval kandus investorite huvi tavapäraselt kahelt liideraktsialt ka Norma, Merko ja Saku aktsia vastu, mis lõpetasid kõik nädala korraliku tõusuga.
  Kohalike maaklerite sõnul domineeris möödunud reedel turul rohkem välismaine ostuhuvi, mida iseloomustasid keskmisest suuremad tehingud.
  Teiselt poolt piiri tulevat ostuhuvi aitab oluliselt soodustada kahe viimase kuu kiire väärtpaberite hinnatõus Euroopas, mis paneb otsima odavamaid ja perspektiivikamaid investeeringuid, mida paljud kohalikud väärtpaberid praegustel hinnatasemetel kahtlemata ka on.
  Psühholoogiliselt võib investeerijatele positiivset mõju avaldada ka möödunud nädalane reitinguagentuuri Standard Poor?si Eesti pikaajaliste välisvaluutakohustuste hinde tõstmine ning seda praegusel keerulisel ajal.
  Tavapäraselt suurem huvi oli reedel taas Norma <GR#EE.NORMA> aktsia, mis 30 tehingu käigus kosus 1,5% ning sulgus uuel poole aasta kõrgeimal hinnatasemel ehk siis 52,80 kroonil.
  Päeva aktiivseim oli aga ikkagi Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, kerkides 51 tehingu taustal 69,50 kroonini. Reede ilma kindla suunata liikunud Euroopa telekomisektori kõrval oli kodumaine telekommunikatsiooniviljeleja üks tugevamaid. Seda ka Londonis, kus ettevõtte GDR lõpetas nädala 11,925 dollarini ehk aktsiatesse ümberpanduna 70,67 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.