Ülar Lauk • 30. november 2001 kell 14:37

Saksamaa ei luba enam laevu Libeeria lipu all registreerida

Saksamaa transpordiministeerium teatas, et peatab määramata ajaks koostöö Libeeria laevade registreerimise riikliku bürooga.

Selline otsus võeti vastu pärast ÜRO ettekannet, kus teatatakse, et Libeeria võimud kasutavad laevalipu registreerimise eest saadud vahendeid Sierra Leone mässuliste finantseerimiseks, edastab Gazeta.ru Reutersi teadet.

Koostöö katkestamine tähendab seda, et lähiajal ei saa ükski saksa laevaomanik registreerida laeva Libeeria lipu alla. Sanktsioonid ei laiene nendele laevadele, mis on varem Libeerias registreeritud.

Hinnangute järgi saab Libeeria aastas laevade registreerimise pealt tulu 25 mln dollarit. ÜRO ettekanne on juba tekitanud Libeeria laevade registreemisbüroole märgatavat kahju. Selle teenetest loobus üks suurimaid kruiisikompaniisid ? Royal Caribbean International, millel sõitis Libeeria lipu all 8 laeva.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/busnews.shtml>

Hetkel kuum