Inge Rumessen • 13. detsember 2001 kell 11:51

Ühispank: krediidiasutuste seaduse muutmine meid ei puuduta

Krediidiasutuste seaduse muutmise seadus ei too kaasa olulisi muudatusi Eesti Ühispanga tegevuses, sest suur osa muudatusi on tehtud eesmärgiga tagada kooskõlalisus Euroopa Liidu pangandusdirektiividega.

Seaduses on täiustatud ka 7. peatüki 'Krediidiasutuse usaldusväärsuse tagamine ja klientide huvide kaitse' sätteid, ühtlasi täpsustatakse omavahendite regulatsiooni. 'Muudatused ei ole sisulist laadi,' selgitas Ühispanga juriidilise osakonna juhataja kt Silvia Stepanova. 'Pigem on eesmärk ühtlustada mõisted ja arvestuspõhimõtted rahvusvaheliselt aktsepteeritavate põhimõtete ja terminoloogiaga.

Oma aktsiate omandamise küsimus ei oma Ühispanga suhtes olulist tähendust, kuna

see punkt kehtib tingimusel, et panga aktsiad on kaubeldavad reguleeritud turul.Ühispanga aktsiad on 99% Skandinaviska Enskilda Banken AB omandis ning ei olekaubeldavad reguleeritud turul.'

Hetkel kuum