Börsiülevaade: Tallinna börs rühkis vaikselt ülespoole

18. detsember 2001, 15:24

Kolme päeva pikkune langus sai Tallinnas selleks korraks läbi kui pea kõik börsi liideraktsiad kangutasid end eilsete sulgemishindade tasemetelt lahti. Kõige uljamalt esines Eesti Telekomi aktsia, mis sulgus 69,25 kroonil ehk 1,8% kõrgemal kui päev varem.

Kui Euroopa turgudele jõudis nn. jõuluralli juba eile, siis täna oli terve päeva mõõdukalt positiivne ka Tallinna börs. Päeva lõpuni praktiliselt väikeinvestorite toel üleskaubeldud aktsiaturgu toetas päeva lõpus Hansapanga <GR#EE.HP> ja Norma <GR#EE.NORMA> aktsiatega tehtud paar suuremat tehingut.

Napilt üle 10 mln krooni upitanud käivet aitas saavutada järk järgult oma vanust kasvatav ja elupäevi kaugemasse tuleviku edasi lükkav erastamisväärtpaber <GR#EE.EVP>, mis hüppas päevasiselt 71,8 sendini kuid sulgus siiski 69,3 sendil ehk 0,9% kõrgemal kui nädala esimesel tööpäeval.

Erastamisväärtpaberi liikumist rekordtasemete vahetus läheduses on seostatud riigimaade eest vajalike maksete tegemise kui ka sellega, et varsti võiks peale hakata kaua oodatud riigi metsamaade erastamine.

Kui eile oli üle mõne aja tunda Norma aktsia osas selgeid rahunemise märke, siis täna testis väärtpaber juba veidi kõrgeimaid tasemeid ning sulgus 51,70 kroonil ehk 0,4% plussis.

Ainsana oli täna tunda nõrkust lisanimekirjas noteeritud Viisnurga <GR#EE.VN> aktsia vastu, mis sulgus 42 kroonil ehk 1,4% madalam kui eile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing