Eesti konjunktuuriinstituudi andmetel suureneb Eestis toodetud toidukauba sortiment aasta-aastalt ja on viimase kaheksa aasta jooksul tõusnud peaaegu kõigi kaubagruppide osas.
Enim on laienenud jäätise, jogurti, kohupiima, keeduvorsti-viinerite, suitsuvorsti, suitsuliha, leiva, küpsiste, viina, õlle ning mahlade osas.
Kõige suurema arengu sortimendi osas on läbi teinud jäätised. Kui 1994. aastal oli kauplustes müügil keskmiselt 3 sorti Eesti jäätist, siis eelmise aasta lõpus koguni 62. Importjäätiste osakaal kauplustes on selle ajaga kahanenud 66-lt protsendilt 13-le.
Teiseks edukamaks Eesti tooteks on jogurt, mida on müügil keskmiselt 42 erinevat nimetust kaupluse kohta.
Seotud lood
Keskpankade kullareservid
on jõuliselt kasvamas, millele on peamiselt kaasa aidanud arenevate riikide ostud, aga ka mitmed Ida-Euroopa riigid. Eesti Pank on nii kullareservide mahu kui ka osakaalu poolest maailmas viimaste seas, selgub Maailma Kullanõukogu (WGC) andmetest.