Peep Sooman • 14. jaanuar 2002 kell 10:54

Isamaaliit näeb ohtu Eesti rahvuslikule julgeolekule

Riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni esimees Tiit Sinissaar avaldas täna president Arnold Rüütlile fraktsioonikaaslaste kartusi Eesti rahvuslikku julgeoleku pärast, mida võib ohustada võimalik Keskerakonna ja Reformierakonna liit, kirjutab Postimees Online.

Sinissaar ütles, et presidendile esitatud fraktsiooni seisukoha järgi võib rahvuslikku julgeolekule ohuks olla senised Keskerakonna seisukohad eesti keele ja kodakondsus küsimustes.

Samuti teeb Sinissaare sõnul ettevaatlikuks asjaolu, et uue võimaliku koalitsiooniga liitumisest näivad väga huvitatud olevat Eestimaa Ühendatud Rahvapartei ja Vene-Balti Erakond Eestis.

Sinissaar lisas, et fraktsiooni huvitab seegi, millisest erakonnast tuleb peaministrikandidaat. «Kindlasti toetame Siim Kallase kandidatuuri, kuid Keskerakonnast tulevat peaministrit me ei toeta,» märkis ta.

«Meie jaoks on praegu oluline see, et olemata võimalikust vähemus- või enamusvalitsusest, peaks säilima senine keele-, kodakondsus-, välis- ja majanduspoliitika. Kuna tegemist oleks siiski lühiajalise ehk nii-öelda ülemineku valitsusega peaks senine poliitiline joon jätkuma,» rääkis Sinissaar.

Hetkel kuum