Viktoria Korpan • 11. september 2002 kell 9:44

Pro Kapitalil kümnete miljonite kroonide eest müümata lukskortereid

Pro Kapitalil on vanalinnas müümata üle 90 mln krooni väärtuses lukskortereid.

'Raekoja platsi kinnistul on pakkumisel 26 korterit koguväärtusega ca 66

miljonit krooni ja Rüütli tänava projektis 9 korterit koguvärtusega 23,5 miljonit krooni,' ütles ASi Pro Kapital Eesti müügiosakonna juhataja Endo Tõnuver. 'Kalleim seni müüdud korter maksis 5,6 miljonit krooni.'

Raekoja platsi nn Jegorovi kinnistul on müüdud 19 korterit, Rüütli tänava projektis 7 korterit. Korterite hinnavahemik on olnud 1,1-5,5 miljonit krooni ja ruutmeetri hind Raekoja platsil vahemikus 34 000 - 44 000 krooni/m2 ja Rüütli tn vahemikus 24 000 - kuni 28 500 krooni/m2.

Raekoja platsi kinnistul korterite ostjate puhul on Endo Tõnuveri sõnul tegemist valdavas enamuses välismaalastega. 'Nad hindavad eelkõige unikaalset asukohta vanalinnas ning on omandanud vara pikaajalise hästi tasuva investeeringu eesmärgiga,' sõnas ta. 'Rüütli tn hoones on enamuses ostjateks Eesti taustaga kliendid, kes on ostnud korterid erineva eesmärgiga: elamiseks, investeeringuna, ettevõtte korterina.'

Mõlemad projektid on Tõnuveri sõnul olnud aktiivses töös umbes 1,5 aastat. 'Projektide realiseerimisaeg oleneb väga palju konkreetsest projektist, äriplaaniga paika pandud eesmärkidest ja turul valitsevast konkurentsist. Seetõttu ei ole võimalik tuua eraldi välja kõigi prokektide ühtse nimetajana optimaalset realiseerimise tähtaega. Halb projekt võib teostuda ka poole aastaga samas kui mõni väga hästi õnnestunud projekti iga on aastaid,' ütles Tõnuver.

Hetkel kuum