Ülo Toomsalu • 30. september 2002 kell 6:45

PM: Ärimees Veljo Ipitsale jäi kinnisvara alles

Kohtutäituri poolt reedel enampakkumisele pandud Tartu suurärimehe Veljo Ipitsa kinnisvara müük ebaõnnestus, sest ei laekunud ühtegi ostusoovi.

Kohtutäitur Rain Kalda pani reedel suulisele enampakkumisele ASi Salvest nõukogu esimehe Veljo Ipitsa Otepää külje all asuva 1,6 miljonit krooni maksva suvila ja 300 000 krooni maksva majaosa Tartus.

Veljo Ipits kinnitas aga, et uut enampakkumist ei tule. ?Ütleme, et osapooled on kompromissi leidnud,? rääkis Ipits Postimehele. ?Küsimus pole rahas, vaid põhimõttelises vaidluses selle üle, kas likvideerimisprotsessi ajal peab olema ettevõtte kreeditoriks suuraktsionär või kahe protsendi aktsiate omanik.?

Ipitsa-vastase nõude taga on möödunud aasta 19. oktoobril jõustunud Tartu ringkonnakohtu otsus, mis nõudis Veljo Ipitsalt Hüvitusfondi kasuks välja 1,73 miljonit krooni, millele lisandus 140 000 krooni riigilõivu.

Nimelt sõlmisid Hüvitusfond ja Ipits 1999. aasta juunis käenduslepingu, mille järgi Veljo Ipits kohustus oma varaga vastutama Hüvitusfondi poolt ASile WT Tärklisetööstus antud laenu eest.

AS WT Tärklisetööstus loodi 1999. aastal riigile kuulunud Painküla Tärklisetehase seadmete kasutamiseks. Ettevõtte äriplaan nägi ette tärklisetootmise käivitamist senisest kümme korda odavamalt. Projekti hakkasid rahastama Hansapank ja Hüvitusfond, kusjuures Hüvitusfondi omandusse oleks pidanud minema kaks kolmandikku tärklisetööstusest. Ipitsale kuulus alla kahe protsendi ettevõtte aktsiatest.

Paraku otsustas Hansapank lõpetada tärklisetööstusesse investeerimise.

Hetkel kuum