Sulev Oll • 4. november 2002 kell 10:42

Tööõnnetusi varasemast rohkem

Tänavu kümne kuuga on surmajuhtumeid olnud rohkem kui samas ajavahemikus 2001. aastal (25) ja 2000. aastal (19), kuid vähem kui 1999. aastal (40).

1. novembri seisuga on Eestis tööõnnetused tänavu kaasa toonud 30 surmajuhtumit, nende seas on 5 oktoobrikuus registreeritud töösurma, teatas tööinspektsiooni avalike suhete nõunik Tõnu Vare.

Raskeid tööõnnetusi on olnud kümne kuuga 727, oktoobris lisandus neid 74. Raskete tööõnnetuste arv on igal aastal kasvanud - kümne kuuga oli neid 2001. aastal 578, 2000. aastal 388 ja 1999. aastal 276.

Seega on nelja aastaga raskete tööõnnetuste hulk suurenenud 2,6 korda.

Raskete tööõnnetuste arvu suurenemise põhjusteks on ohutusnõuetele mittevastavate masinate ja seadmete kasutamine, ohutusnõuete eiramine, sisekontrolli puudumine ja puudulik järelevalve ohtlike tööde teostamise üle ning liiklus- ja ohutuseeskirjade rikkumine.

Samas on raskete tööõnnetuste arvu suurendanudparanenud koostöö arstide ja tööinspektsiooni vahel vigastustest teavitamisel, mis on ühtlasi aidanud vähendada tööõnnetuste varjamist. Ka on arstid hakanud tunduvalt rohkem tööõnnetusi kvalifitseerima rasketeks.

Hetkel kuum