Ülo Toomsalu • 5. november 2002 kell 6:06

EPL: Tallinnas Tatari tänaval valmib peagi üheksakorruseline kortermaja

Tallinnas Sakala ja Tatari tänavate nurgale on poole aastaga kerkinud üheksakorruseline elamu, mille vanalinnavaadetega korterid maksavad miljoneid.

?Alustasime ehitust märtsis ja esialgu oli plaan maja novembris valmis saada, kuid ehitustähtaeg nihkub ilmselt siiski natuke edasi,? rääkis Eesti Päevalehele ehituse tellija Mati Tusov OÜ Cassel Grupist. ?Loodame siiski selle aasta sees valmis saada,? lisas ta.

Üheksakordses majas on kokku 35 korterit, hoone esimesele korrusele on kavandatud kaubanduspinnad. ?Pooled korterid on juba müüdud ja äripindade osas käivad samuti läbirääkimised,? nentis Tusov. Tema sõnul ostavad kortereid väga erinevad inimesed.

?Kliente on igasuguseid. On selliseid, kes ostavad korteri investeeringuna ja soovivad selle ilmselt hiljem edasi müüa. On ka inimesi, kes soovivad lihtsalt kesklinnas eluaseme soetada,? kirjeldas Tusov. ?Enamik on lasteta perekonnad,? leidis ta korteriostjatele ühise joone.

Hoone madalamas, kuuekordses osas, mis jääb Sakala tänava poole, on korterid suuruses 50-80 ruutmeetrit. ?Odavama korteri saab kätte umbes 700 000 krooniga,? hindas Tusov.

Hoone seitsmendal, kaheksandal ja üheksandal korrusel asuvad märksa suuremad, kallimad ja eksklusiivsemad korterid. ?Neist korteritest avaneb suurepärane vaade vanalinnale ja merele. Samuti on neis saun, konditsioneer ja kamin,? kirjeldas Tusov. Maja kõige kallima, 200 ruutmeetri suuruse korteri hind küündib üle 4 miljoni krooni.

Hetkel kuum