• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meelis Atonen: erisoodustuse kahekordistamine oli jõhker

  Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Meelis Atonen kinnitas, et sõiduauto erisoodustuse hinna kahekordistamine oli jõhker.

  'See tuli kõigile üllatusena, nii Riigikogule kui ka ettevõtjatele,' sõnas Atonen. 'Ilmselt ületati sellega hinna mõistliku suurendamise piir.'
  Rahanduskomisjoni esimees arvas, et juhul kui erisoodustuse hinda oleks tõstetud 1000 kroonilt näiteks 1200 kroonile ning paralleelselt oleks samavõrra suurendatud ka maksuvaba kompensatsiooni määra isikliku auto kasutamise eest, siis poleks sellist keevalist reageeringut tekkinud.
  'Valitsus lootis kindlalt seda raha eelarvesse saada,' viitas Atonen eelarve võimalike aukude lappimisele. Samas ei osanud ta täpselt öelda, kui suurest summast täpselt jutt on, sest erisoodustuse pealt makstavad summad laekuvad tulu- ja sotsiaalmaksu näol ning nende kohta eraldi arvestust ei peeta. 'Ilmselt on jutt kümnetest miljonitest kroonidest,' pakkus ta.
  Atoneni arvates peaks valitsus nüüd, pärast õiguskatsleri hinnangut otsustama, kas kehtestada erisoodustuse hinna aseainena üleriigiline maks või leida mõni muu alternatiiv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.