• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulumüük võib valmistada pettumust

  Teisipäeval jättis USA keskpank ootuspäraselt intressi muutmata. Pärast Fedi otsust ja eriti kardetud kommentaaridest pigem positiivset välja lugedes asusid investorid viimasel kauplemistunnil aktsiad ostma.
  Eile alustas USA aktsiaturg langusega, kuid suutis umbes üheprotsendisest miinusest kella 18ks taastuda. Uusi negatiivseid uudiseid ei tulnud peale pinge kasvu Pärsia lahe piirkonnas, kus Jeemenisse suunduvalt Põhja-Korea laevalt avastati Scud-tüüpi raketid. See tekitas küsimusi võimalikust laiemast sõjast kui ainult Iraagis.
  Maailma suurima alumiiniumitootja Alcoa aktsia langes eile kella 18ks 1,3 22,68 dollarile, olles Dow komponentaktsiatest suurim langeja. Investeerimispank Goldman Sachs alandas firma 2002-2003 aasta kasumiootusi.
  Investoreid huvitab neljapäeval avaldatav novembrikuu jaekaubandusnäitaja. Paljud jaekaubandusfirmad süüdistavad kehvas müügis novembrilõpu halba ilma, kuid see ei ole samas usutav, kirjutas Wall Street Journal.
  Jefferies & Co peastrateeg Art Hogan arvab, et tuul ei puhu mitte tänavatel, vaid inimeste rahakottides. Poed püüavad kliente järsult alandatud hindadega üle lüüa. Jaekaubandusfirmade käive tuleb tavaliselt 40 ulatuses pühadeperioodi müügist.
  Hogani sõnul ei tahtnud jaemüüjad kaotada müügis ning soetasid suured laovarud. Hinnaalandamine lööb kasumimarginaali. Tõenäoliselt on saanud ostjad signaali enne ostu mitmetes poodides hindu vaatamas käia ja pigem ostudega oodata kui kiirustada. "Parem käia mitu korda poes vaatamas, kas hind on langenud, kui kohe kallilt osta," ütles Hogan.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.