Virkko Lepassalu • 11. detsember 2002 kell 13:33

TIRi peatumine Venemaal puudutab paarisadat Eesti veoettevõtjat

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni andmetel veavad nende 450st liikmest umbes pooled rohkem või vähem kaupa Venemaale.

Assotsiatsiooni infoeksperdi Anu Viksi teatel on tegemist suuremalt jaolt Euroopast saabuva ning vähemal määral Eestis toodetud kaubaga, täpsemat statistikat assotsiatsioon ei pea. Aastas teevad kaubaautod Venemaale või läbi Venemaa 22 000 - 24 000 vedu, see teeb iga kalendripäeva kohta enam kui 60 vedu.

Anu Viks avaldas kartust, et Venemaa võib hakata pärast 24. detsembrit seisakuid juba praegu umbes piiripunktides kunstlikult süvendama. Seda surve avaldamiseks, et TIR süsteem taaskehtestataks. Oma osa seisakutes hakkab senisest enam mängima ka kohalik korruptsioon.

Hetkel kuum