Peeter Stamberg • 23. detsember 2002 kell 22:00

Dollari kurss 3 aasta madalaimal tasemel

Kasvav sõjahirm viis USA dollari pea kolme aasta madalaimale tasemele euro vastu. Eile käis euro valuutaturgudel üle 1,03 dollari taseme. Kõrgeim tase fikseeriti 1,0315 dollaril ehk dollar maksis 15,1688 Eesti krooni. Viimati oli dollari kurss päeva lõppedes nii madalal 2000. aasta jaanuaris.

Märgid sõja saabumisest tähendavad seda, et riikide vahelised kapitalivood kuivavad kokku ja jooksevkonto defitsiidiga riikide nagu USA valuutad kannatavad, ütles Abbey Nationali fondijuhi Adrian Cunninghami.

Eile oli kerkimas ka nafta hind, mille tõusu toetas lisaks hirmule, et peagi võidakse rünnata Iraaki ka see, et streik Venezuelas jätkus ning OPEC teatas, et ei suurenda toodangumahtu kahe nädala jooksul. Nafta hind kerkis Londonis päeva sees ka üle 29 dollari barreli kohta. Kella 17ks oli Brenti barreli hind tõusnud 28,97 USDile.

Hetkel kuum