Inge Rumessen • 25. märts 2003 kell 9:13

Eesti on interneti püsiühenduse leviku osas Ida-Euroopas liidrikohal

Rahvusvahelised analüütikud peavad Eestit DSL interneti püsiühenduste leviku osas Ida-Euroopas liidriks.

DSL-ühenduste arvult telefoniliinide kohta on aga Eesti maailmas peaaegu esikümnes, vahendab Eesti Telefon oma pressiteates.

<#Analüüsifirma Point-Topic=http://www.point-tropic.com> kirjutab oma 2002. aasta neljanda kvartali aruandes, et ?Eesti on DSLi osas selgelt kõige arenenum Ida-Euroopa riik 2,24 liiniga 100 inimese kohta, edestades näiteks Hollandit, Itaaliat ja Suurbritanniat?.

Ligi 200 ettevõtet ühendava konsortsiumi DSL Forum andmetel oli Eesti 2002. aasta lõpul DSL-ühenduste absoluutarvult Ungari järel Ida-Euroopas teisel kohal. ?DSL-liinide kuueprotsendise osakaaluga telefoniliinidest on aga Eesti maailmas peaaegu esikümnes,? kommenteeris DSL Forumi president Tom Starr.

Eesti Telefoni DSL-võrgu ehituse eest vastutava põhivõrgu talituse direktori Toivo Praakeli hinnangul oli eelmine aasta DSL-tehnoloogia jaoks maailmas murranguline ning ka Eesti kasvunumbriga võib igati rahule jääda. ?Kogu maailmas oli DSLi juurdekasv 90% ning Eesti juurdekasv 88% vastas igati maailma keskmisele,? lausus Praakel. ?DSL-liinide tiheduse osas 100 elaniku kohta oli Eesti eelmise aastal lõpul maailmas 16. kohal.?

Eesti Telefonil on praegu üle 34 000 DSL-ühenduse, neist rohkem kui 4000 moodustavad isepaigaldatavad Atlas ADSL interneti püsiühenduse stardikomplektid.

Hetkel kuum