• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: tuhanded õpetajad nõustusid streikima

  Vähemalt 8000 õpetajat on valmis osalema ühepäevases streigis, kui kõrgharidusega töötajad ei saa tuleval aastal alampalgaks Eesti keskmist palka.

  Valitsus kinnitas eile Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioonini (TALO) jõudnud kirjas, et soovitud palgatõus pole 2004. aastal võimalik, kirjutab Postimees.
  TALO juhatuse esimees Toivo Roosimaa rääkis, et nüüd võib peale õpetajate veel ka kultuuritöötajate, teadurite, osa meditsiinitöötajate jt streigi ära jätta ainult homme riikliku lepitaja juures toimuv kohtumine sotsiaalminister Marko Pomerantsiga.
  «Võib-olla jõuame mingile kompromissile, aga see, et riigieelarve on juba Riigikogus, kahandab muidugi optimismi,» ütles Roosimaa.
  TALO taotleb Eesti keskmise palga ehk umbes 7300 krooni suurust alampalka kõigile kõrgharidusega töötajatele, kes töötavad kõrgharidust nõudval ametikohal ja saavad palka läbi riigieelarve, selgitas Roosimaa.
  Organisatsiooni üldkogu leidis juba septembris, et valitsuse pakkumine - tõsta tuleval aastal haridus- ja kultuuritöötajate palgafondi 8 protsenti - ei rahulda neid ja kui valitsus järele ei anna, järgneb vähemalt ühepäevane streik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Disney maksis F1 ülekannete eest 15 korda rohkem
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Nike väljub täielikult Venemaalt
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
Rootsis läheb kinnisvara odavamaks
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.