Ülo Toomsalu • 29. oktoober 2003 kell 6:13

PM: tuhanded õpetajad nõustusid streikima

Vähemalt 8000 õpetajat on valmis osalema ühepäevases streigis, kui kõrgharidusega töötajad ei saa tuleval aastal alampalgaks Eesti keskmist palka.

Valitsus kinnitas eile Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioonini (TALO) jõudnud kirjas, et soovitud palgatõus pole 2004. aastal võimalik, kirjutab Postimees.

TALO juhatuse esimees Toivo Roosimaa rääkis, et nüüd võib peale õpetajate veel ka kultuuritöötajate, teadurite, osa meditsiinitöötajate jt streigi ära jätta ainult homme riikliku lepitaja juures toimuv kohtumine sotsiaalminister Marko Pomerantsiga.

«Võib-olla jõuame mingile kompromissile, aga see, et riigieelarve on juba Riigikogus, kahandab muidugi optimismi,» ütles Roosimaa.

TALO taotleb Eesti keskmise palga ehk umbes 7300 krooni suurust alampalka kõigile kõrgharidusega töötajatele, kes töötavad kõrgharidust nõudval ametikohal ja saavad palka läbi riigieelarve, selgitas Roosimaa.

Organisatsiooni üldkogu leidis juba septembris, et valitsuse pakkumine - tõsta tuleval aastal haridus- ja kultuuritöötajate palgafondi 8 protsenti - ei rahulda neid ja kui valitsus järele ei anna, järgneb vähemalt ühepäevane streik.

Hetkel kuum