Gea Velthut-Sokka • 31. oktoober 2003 kell 11:08

Veskimägi: Eesti haldussuutlikkus on piisav, et EL-i abirahad ära kasutada

Rahandusminister Taavi Veskimägi kinnitas, et Eesti suudab tuleval aastal üle 5 miljardi EL-i välisabi ära kasutada.

'Tõesti, riigieelarve kasv on drastiline,' ütles Veskimägi pressikonverentsil. 'Samas on rakendusastustes nagu KIK, PRIA ja EAS inimesi jõudsalt koolitatud ja asutuste suutlikkust tõstetud. Usun, et oleme piisavalt haldussuutlikud, kasutamaks ära Euroopa Liidust saada olevad abirahad.'

Veskimägi tunnistas, et haldussuutlikkuse pool on siiski kriitiline, seda eriti maanteeametis ja PRIAs. Ta kinnistas aga, et kui mõni projekt jääbki pooleli, siis raha kuhugi ei kao - see on võimalik üle kanda järgmisse aastasse.

'75 protsenti on see must piir, mille peame kindlasti suutma ära kasutada,' ütles Veskimägi.

Hetkel kuum