Ülar Lauk • 3. november 2003 kell 12:27

WSJ: Enne valimisi investoreid Venemaal oodata ei ole

Investorite raha ei tule Venemaale enne valimiste lõppu või seni kuni pole selge, et vangikong ei oota uut poliitiliste ambitsioonidega oligarhi.

Sellest kirjutab tänane Wall Street Journal, märkides et paljud Lääne investorid ei arvesta arenevatele turgudele investeerides poliitiliste riskidega. Jukose juhi Mihhail Hodorkovski vahistamine kinnitas veel kord, et mõtlematu poliitiline otsus võib negatiivselt mõjuda finantsturgude olukorrale ja arengusuundadele.

Samas on Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin palju optimistlikum. Intervjuus ajalehele Kommersant teatas ta, et pärast Jukose kohtuasja lõppemist taastub vene aktsiaturg täielikult ja hakkab kasvama.

Asepeaminister Kudrin rõhutas, et lõpetatakse maksureform, samuti valuutaturu liberaliseerimine - poliitilise stabiilsuse tagavad aga valimised.

Kommenteerides Volo?ini lahkumist, ütles Kudrin, et see langes kokku Jeltsini ajastu lõpuga. 'Jätkates majanduse rajamist üksnes oligarhidele, kõrgetele naftahindadele, kunstlikult ülespuhutud pankadele ja võltspankrotistumistele on riigi majanduse tulevikule purustav', rääkis Kudrin.

<#RBC=http://top.rbc.ru/index.shtml?/news/policy/2003/11/03/03115024_bod.shtml>

Hetkel kuum